Dating out of your league

Dating out of your league. Is het mogelijk?
Hoe kun je vrouwen daten die eigenlijk te knap voor je zijn?
Of heb je meer kans op een leuke relatie als je je criteria naar beneden toe bij stelt?
En wat betekent dat concept ‘league’ nou echt helemaal?

 

Regelmatig ontvang ik een nieuwsbrief van mijn collega’s die net zoals ik singles coachen om een nieuwe relatie te vinden. Het zijn heel vriendelijke lui en daarom vind ik het tof om ze te volgen. 

In hun laatste mail werd de case van de single Pascalle beschreven: ze had moeite met het vinden van leuke matches op dating sites. Totdat mijn collega haar een geheim over dating sites verklapte: als je de hele tijd alleen maar mannen benadert die er goed uitzien, vergeet het dan maar. Stel je eisen gewoon wat naar beneden bij, doe wat concessies hier en daar en voila, dan rolt daar vanzelf iemand uit die jou wel wil. 

Mijn collega was dus eigenlijk gewoon schouderophalend eerlijk tegen haar: “Hoe leuk, charmant en aantrekkelijk ze in het echte leven ook was, ze bevond zich op het internet in een andere aantrekkelijkheidscategorie.” 

Pascalle dacht daar aanvankelijk duidelijk anders over: “Na al die moeite verdien ik toch een beeldschone, leuke vent!” waarop mijn collega antwoordde: “Daar kon ik haar geen ongelijk in geven, maar die knappe, aantrekkelijke mannen dachten daar duidelijk anders over, want ze reageerden niet. Dus besloot ze maar om zich te richten op een ander type man, en gelukkig met succes!”

 

Ik was die 40-jarige single vrouw…

Ik denk dat deze methode ideaal is voor mensen die de neiging hebben om te settelen voor minder en liever veilig hun verwachtingen naar beneden toe bijstellen. Zichzelf kleiner maken en zich op de laatste plaats zetten. Ik ben blij voor deze vrouw dat ze nu eindelijk die felbegeerde relatie heeft, maar ten koste van wat? Kweeniet hoor… 

Ik vind hier dingen van, en daar heb ik een hele leuke reden toe. Een tijdje geleden was ik Pascalle: die 40-jarige single vrouw, leuk, charmant, aantrekkelijk, en op zoek. Ook ik stond voor de keuze: settle ik voor minder, of ga ik voor wat ik wil? Of kies ik voor optie 3 en ga ik voor veel beter dan wat ik wil? Fuck it, je leeft maar 1 keer en ik heb de know-how in huis, dus optie 3 it is. 

Zoals Thor, maar dan knapper

Pas toen ik die beslissing had gemaakt, duurde het niet meer zo lang of daar stapte hij mijn leven binnen. Hij tikte ieder vakje aan wat ik zocht in een relatie. Een echte man met een prachtig hart. Daarnaast bleek hij er ook nog uit te zien als Thor uit de Marvel films, maar dan knapper. Nog nooit heb ik zo’n smoking hot man als partner gehad. En daar moest ik wel even aan wennen, want hij krijgt oncomfortabel veel aandacht van andere vrouwen. Iedereen wil wel een stukje van hem. 

Out of your league? Jawel. In eerste instantie dacht ik dat dus ook. Totdat ik dat concept van ‘leagues’ helemaal los heb gelaten. Het idee dat er zoiets is als een ‘aantrekkelijkheidscategorie’ is totaal zelfondermijnend, en valt daarom in mijn ogen vooral in de categorie van bullshiiiit. 

 

Het geheim van dating out of your league

Prima als andere mensen zo denken over zichzelf en anderen, lekker hun probleem, maar voor mij geldt het niet. Want al dat denken in ‘leagues’ hield me tegen om me relaxed te verbinden met intimiderend knappe mannen. Ik zette dat soort guys op een voetstuk en was nauwelijks in staat om me te verbinden met hun doodnormale menselijkheid. 

Gewone mensen dus. Net zoals jij en ik. Je bent zo aantrekkelijk als wat je jezelf waard vindt. En daar zit ‘m het grote geheim dus van dating ‘out of your league’: ben jij het waard om te daten met beeldschone vrouwen, ja of nee? 

Als jij ook véélste knappe vrouwen wilt daten, verander dus je eigenwaarde, en niet je zoekcriteria op dating apps. 

Trouwens, stap sowieso niet in die dating apps valkuil. Maar dat is weer een ander blog voor een andere dag. 

Wil jij ook daten out of your league?

Hell yes!

Dan mag je je eigenwaarde gaan aanpassen.

Ja maar hoe dan? 

Dat ga ik je allemaal leren tijdens mijn:

 

ONLINE WORKSHOP 13 JULI 19:00 UUR

ONWEERSTAANBAAR ZELFVERTROUWEN

In deze workshop ga jij leren:

– De 10 grootste saboteurs van jouw zelfvertrouwen met vrouwen

– Waarom flirten helemaal niet nodig is, als je je toekomstige vriendin wilt ontmoeten

– Mijn allerbeste acties voor instant zelfvertrouwen, die je meteen kunt toepassen in je leven

– Hoe de romantische gevoelens van vrouwen vanzelfsprekend volgen, zodra jij onvoorwaardelijk op jezelf leert vertrouwen

– Je angst voor afwijzing overwinnen

– De 7 best practices in zelfvertrouwen van mijn meest succesvolle studenten 

– Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten

 

Dit is de link voor jou als lezer van mijn blog, waarmee jij gratis mee kan doen: Workshop Onweerstaanbaar Zelfvertrouwen.

Kun je er niet bij zijn de 13e juli? Geeft niks hoor. Schrijf je dan toch nog in, want ik stel de replay van de uitzending nog 3 dagen helemaal gratis voor je beschikbaar. 

Deelname is anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien. 

 

Showing 3 comments
 • dennis
  Beantwoorden

  Ik date al jaren uitsluitend boven mijn niveau, vandaar dat ik nog single ben😂

  • Danny
   Beantwoorden

   Ik heb dat ook nooit begrepen: “out of your league”. Het is een limiet, een barrier dat je jezelf oplegt. Ik heb heel wat dates gehad in mn leven: knappe en minder knappe. Maar allemaal hadden ze 1 ding gemeen: ze hadden allemaal hun innerlijke onzekerheden. Meer nog: hoe knapper ze waren, hoe onzekerder ze waren. Echt waar, je moet me zelfs niet geloven. Je hoort het van een man die ooit als jonge knaap heel onzeker was en nooit scoorde.☺️. Hun uiterlijkheden zijn gewoon een ballon die je met 1 prik kon doorprikken. Maar het komt erop aan, als respons, om hun onzekerheden te waarderen en weten te omarmen. Als ze dit zien en voelen krijgen ze een vertrouwd gevoel bij je. And then the magic happens.😉

 • Wouter Steenbeek
  Beantwoorden

  O wat erg, een leuke presentatie op het moment dat ik op vakantie ben! Nou ja, is niet anders.

  Je hebt helemaal gelijk. Je moet niet denken in klassen van schoonheid, in “dezelfde waarde op de vleesmarkt”. Als je heel bewust de lat wat lager legt, dan ga je voor je tweede keus. En niemand wil “tweede keus” zijn. Ergo: gewoon gaan voor iemand die jij leuk vindt.

  Maar het komt wel ergens vandaan. Zelf kan ik helemaal niet goed contact maken met mensen – mannen of vrouwen. Ik sta er een beetje buiten. En dan ga je selecteren op het enige dat je zonder contact kunt beoordelen: uiterlijk. Na een paar blauwtjes bij een paar veel te mooie meiden ga je jezelf wel belachelijk voelen. En dan denk je al gauw: tja, ik probeer het bij een ander soort vrouwen.

  Natuurlijk zit het probleem ergens. Ik kan geen connectie maken en daarom is die magie van Danny er bij mij niet. Dat probleem los je niet zomaar op. Maar het scheelt wel in je zelfvertrouwen om te weten dat je niet gewoon “lelijk” of anderszins “minder” bent. En zelfvertrouwen is niet het hele maar toch wel het halve verhaal.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search