Daten? Vraag het gewoon

Hoe blijf je toch leuke dates hebben in tijden van lockdown? Vraag het gewoon. Ik wil je graag uitdagen voor een experiment. Aanvankelijk kan het doodeng voelen, maar dit is typisch zoiets waarvan je achteraf denkt, ooh was dat nou zo moeilijk?

Nieuwe lockdown, nieuwe verveling. Deze voelt anders dan de eerste. De lockdown aan het begin van dit jaar voelde nog spannend uitdagend, met een sfeer van verrassende nieuwe mogelijkheden. Ik zou mooi alle tijd hebben om aan mezelf te werken en om al die leuke hobbyprojecten op te pakken die anders door tijdgebrek waren blijven liggen. En ik zou eindelijk eens wat beter met mijn eigen huisgenoten kunnen connecten. 

Maar wekenlang Pandemic met elkaar spelen gaat vervelen. Mijn hobbyprojecten beginnen inmiddels een monomanie te worden in plaats van een leuke verstrooiing. En al die grote levenslessen? Ach, dat slijt ook. 

Hoe zit het met dating? Alles wat nog een beetje sociaal was, is als sneeuw voor de zon verdwenen. Het lijkt allemaal hopeloos…

 

Comfort zone challenge: Vraag het gewoon

Geen uitzicht op nieuwe dates? Blijf niet wachten tot er weer nieuwe feestjes worden georganiseerd. Blijf niet doelloos rondhangen op datingsites. Maak je gewoon je eigen dates. Het is makkelijker dan je denkt. 

Vandaag heb ik een geweldige comfort zone challenge voor je. Het heet: vraag het gewoon.

 

Stap 1. Schrijf 3 namen op

Schrijf drie namen op van vrouwen die jij kent met wie jij graag een keer zou afspreken. Het is hierbij niet zo belangrijk of zij relatiemateriaal voor jou zou kunnen zijn of niet. Er zijn maar twee criteria: word jij van wat tijd doorbrengen met deze persoon gelukkig? Kun je samen lachen? Heb je het gevoel dat je 100% jezelf kunt zijn bij haar? Word je altijd blij van haar unieke persoonlijkheid? Zou je haar graag beter willen leren kennen? Schrijf maar op die naam. 

En het andere criterium: heb je nog nooit eerder 1-op-1 afgesproken met deze persoon? Schrijf maar op.

Dit kan heel spannend voelen. Maar jij weet dondersgoed welke namen dit voor jou zijn. 

 

Stap 2. Bel

Bel de nummer 1 van je lijstje op. Je leest het goed. Je belt haar op. Dus geen berichtjes sturen à la ‘Hey’. 

Na wat initiële small talk vraag je: ‘Wat doe je aankomend weekend/donderdagavond/vrijdagochtend/voor lunch?’ Grote kans dat ze niks belangrijks doet, want bijna iedereen werkt tegenwoordig vanuit huis en is vrijer om haar eigen tijd in te delen dan anders. Dan: ‘Heb je zin om even een frisse neus te halen met me in het park? / Om eens bij te praten met een kop koffie? 

Gefeliciteerd trouwens. Je bent nu al geslaagd voor de comfort zone challenge, want het doel van deze oefening is: bel haar op en vraag het gewoon.

 

Stap 3. Geniet van je date

Dit kan natuurlijk twee kanten uit gaan. De persoon aan de andere kant van de lijn heeft er geen zin in of geen tijd voor (wat vaak hetzelfde is). Bedank voor haar duidelijkheid. Neem afscheid en en bel de volgende vrouw op je lijstje.  

Of vrouw nummer 1 beantwoordt bevestigend en spreekt graag een keer met je af. Nu is het belangrijk dat je het meteen concreet maakt. Spreek af op een duidelijke plek, op een duidelijke datum, op een duidelijke tijd. Agenda’s erbij. Zorg dat het vast staat. 

Mocht ze nou in de tussentijd afzeggen, geen aandacht meer aan besteden. Bel de volgende van je lijstje. Herhaal. 

 

Afwijzing is niet belangrijk

Het mooie van deze oefening is: je kunt niet falen. Ook al wijzen zij jou alle drie keihard af, dan heb je alsnog helemaal niks verloren. Nee had je toch al en een afwijzing zegt niks over jou. De kunst is om geen fuck te geven om afwijzing. Afwijzing is echt niet interessant voor jou. Dus als het gebeurt, dan haal je daar je schouders over op en bedank je. Het kan niet misgaan. 

De enige manier om te falen voor deze oefening, is om te weigeren de telefoon te pakken. Het voelt misschien als de hel, maar dit is typisch zo’n handeling waarvan je achteraf denkt, oooh was dit nou zo moeilijk? 

Het geldt trouwens ook voor intimiteit. Gewoon vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Donderdag 12 NOVEMBER
GRATIS ONLINE WORKSHOP: VIND DE LIEFDE TIJDENS CORONA

Corona maakt het uitdagender om leuke nieuwe vrouwen te ontmoeten. Maar het biedt ook nieuwe kansen. Hoe? Dat ga ik met je delen in mijn gratis online workshop Vind de liefde tijdens corona, op donderdagavond 12 november. 

In deze workshop leer je: 

De 10 grootste dating-valkuilen in tijden van corona;

Hoe jij het verschil kan maken op de dating-markt in crisistijd;

5 kansen op liefde die zich dankzij corona ineens aandienen;

10 tips om je zelfvertrouwen op te bouwen in quarantaine;

Je angst voor afwijzing overwinnen;

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

 

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

Als je er donderdagavond 12 november niet bij kunt zijn, is dat helemaal geen punt. Schrijf je sowieso in, dan stel ik speciaal voor jou de replay van de workshop nog 2 dagen gratis ter beschikking om in je eigen gekozen tijd nog eens rustig te bekijken.

 

Showing 6 comments
 • Wouter
  Beantwoorden

  Ik begin me bijna te schamen. Op elk blogstukje van jou heb ik wel een negatief antwoord of een “ja maar”. Maar omdat ik het nu eenmaal wil weten, kom ik er toch mee.

  Om te beginnen kan ik eerlijk waar geen drie vrouwen bedenken die aan dit profiel voldoen. Te klein sociaal netwerk. Maar belangrijker: kunnen alle vrouwen dit op waarde schatten? Sommigen zullen het goed opnemen en me gewoon vriendelijk afwijzen, maar anderen zullen er waarschijnlijk heel ongemakkelijk van worden. Tenminste: dat is mijn ervaring. Ga je sowieso niet vreselijk over de grens als je iemand persoonlijk belt met wie je persoonlijk niets te schaften hebt?

  • S
   Beantwoorden

   Ja inderdaad, onverwacht bellen vinden veel mensen tegenwoordig heel intrusief, deze ervaring heb ik ook al gehad.

 • Léon
  Beantwoorden

  Vraag: ik had deze zomer een boeiend gesprek met een vrouw aan de rand van mijn sociale kring. Iemand die ik jaren geleden in de context van een studentenvereniging weleens tegenkwam en toen een jaar of zeven later, afgelopen zomer dus, weer tegen het lijf liep. Ze is tien jaar ouder dan ik, en ook een stuk volwassener. Het lijkt me wel wat om een keer met haar af te spreken om het gesprek voort te zetten. Zou je in zo’n geval adviseren om bij een gemeenschappelijke vriendin haar nummer te vragen en gewoon te bellen? Of raadt je me in zo’n situatie aan om wat terughoudender te zijn en een facebook-berichtje te sturen? Alvast dank voor het advies!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Leon, Ik zou het via Facebook doen, en niet via via met een telefoonnummer. Gewoon doen he!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search