Daten moeilijker voor mannen dan voor vrouwen?

Is daten moeilijker voor mannen dan voor vrouwen? Ja en nee. Maar wacht, is het stellen van deze vraag eigenlijk wel zo relevant voor jouw succes bij dating?

Zo eens in de zoveel tijd krijg ik dit soort reacties op mijn blog (ik copy-paste):

“Vrouwen in Nederland zijn veel te verwend. Op tinder heb je zo 100 matches. Vrouwen gaan voor hoogst haalbare en gaan voor dat kleine groepje mannen, maar die zijn onbereikbaar. Als gewone man moet je blij zijn dat er überhaupt iemand geïnteresseerd is. Sommige mannen pakken die kans aan en nemen genoegen daarmee. Beter iets dan niets, hoor ik laatst een vriend zeggen. Dieptriest. Echt, deze maatschappij is verrot.”

Ik heb oprecht te doen met deze gefrustreerde reageerder. Ik snap ‘m. Dit is echte pijn, en die wil ik niet wegwuiven. Wat ik tussen de regels door lees is een verlammende eenzaamheid, een diep verlangen naar echte connectie en de onmacht om daar zelf iets aan te doen.  

En ik lees er ook een vraag in die aan mij is geadresseerd: 

 

Is daten moeilijker voor mannen dan voor vrouwen? 

Eerst wil ik je daarop graag een letterlijk antwoord geven. 

En daarna neem ik je graag bij de hand om deze vraag met je te overstijgen. Want dat is waar de magie gebeurt…

Letterlijk antwoord: ja en nee. Daten is voor mannen anders dan hoe het voor vrouwen is. Geen van beide genders heeft het zwaarder dan de ander. Mijn overtuiging: je hebt het zo zwaar als je het voor jezelf bedenkt met al je verhalen (zoals het bovenstaande verhaal), ongeacht je gender. Maar verschillen tussen de genders zijn er zeker, ieder met zijn/haar eigen uitdagingen en voordelen. 

Om een inventarisatie van deze verschillen te maken… Ik ken ze wel, maar die geef ik aan je terug, lezer. Wat denk jij dat de voor- en nadelen zijn van daten als man v.s als vrouw? Laat me vooral weten in de comments. 

Wat ik wel in mijn omgeving zie, is dat veel vrouwen net zo veel verkramping hebben rondom dating als mannen. Daartegenover zie ik net zoveel fijne mannen die succesvol zijn in de liefde als dat ik hele fijne vrouwen zie, die gezegend zijn met een fantastisch en avontuurlijk liefdesleven, mijzelf inclusief. 

Het vertrouwde nestje van je slachtofferrol

Is de vraag ‘is daten voor mannen moeilijker dan voor vrouwen’ eigenlijk wel relevant? 

Nee, want op deze manier met dating om te gaan houdt je klein en comfortabel in het vertrouwde nestje van je slachtofferrol. 

Een van de grootste sluip-killers voor jouw succes in dating is vergelijking. In bovenstaande vraag zit een vergelijking, namelijk die met vrouwen. Als je het benadert als een wedstrijd, kun je het nooit ‘winnen’. Je zet jezelf meteen al met tien-nul achter. Vergelijk jezelf nooit met anderen en zéker niet met vrouwen. Het is een verlies-verlies-spel. 

Weet je welke vergelijking wel goed werkt voor jouw succes in dating? Vergelijk jezelf met hoe jij gisteren was. En ga daar vervolgens opbouwend mee aan de slag. Dát is waar je van groeit. 

 

ONLINE WORKSHOP 4 februari: LEKKER DATEN ZONDER DATING APPS

Ben jij het niveau van ‘dating is zo veel zwaarder voor mannen dan voor vrouwen‘ inmiddels ontgroeid? En ben je er klaar voor om lekker veel dates te gaan verwelkomen in je leven? Op zondagavond 4 februari geef ik een workshop online: ‘Lekker daten zonder dating apps’ . Ik ga je de kunst leren van hoe je meer dates krijgt, en van hogere kwaliteit, zonder dat daar een dating app aan te pas komt.

Dit is wat jij gaat leren:

5 redenen waarom dating via de apps zo moeizaam gaat

Hoe je van 0 naar meerdere dates per week gaat

Zo word je iemand die vrouwen heel graag willen daten

De 5 Gouden Regels om succesvolle connecties aan te gaan en nooit meer dating apps nodig te hebben

De 7 best practices van mijn meest succesvolle studenten hoe zij de Liefde in hun leven hebben gevonden

Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten

 

Inschrijven

Als lezer van mijn blog kun je er gratis bij zijn via deze link: Workshop Lekker daten zonder dating apps

 

Kun je er niet bij zijn op 4 februari?

Deze workshop is exclusief en alleen live bij te wonen, er is dus geen herhaling van beschikbaar. Schrijf je dus alleen in als je echt 2 uur tijd kunt maken om deze eenmalige workshop te ontvangen.

Deelname is anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien.

 

Showing 10 comments
 • Zpurnifosgnr
  Beantwoorden

  Je vraagt ons om te schrijven wat we denken, nietwaar. Dus niet om het mooiste antwoord te geven.

  Nou, ik denk niet dat daten voor vrouwen wezenlijk moeilijker is dan voor mannen. Daten is vooral gemakkelijker voor leuke mensen (m/v/x). Die kunnen, linksom of rechtsom (in het echt of op het internet), iedereen wel krijgen en hebben de partners voor het uitkiezen. De niet-leuke mensen blijven voor elkaar over, en die willen elkaar natuurlijk niet, want: tweede/derde/vijfentwintigste keus. Ze willen gewoon die leuke man/vrouw/x, maar ja: die wil natuurlijk ook een leuke ander. Misschien is het voor mannen iets moeilijker omdat er nou eenmaal iets meer mannen zijn, maar zelfs dat betwijfel ik (want: meer homo’s dan lesbo’s).

  Dit is natuurlijk hooguit het halve verhaal. Het is je reinste marktdenken: degene met het meeste seksuele kapitaal kiest degene met de hoogste waarde. Het gaat er natuurlijk om dat je een verbinding legt met een ander. Maar dat is een organisch proces en in de omgeving van een datingsite o.i.d. komt dat niet tot zijn recht. Dan doet marktlogica zijn werk.

  Vroeger dacht ik dat ik alleen was omdat ik niet leuk genoeg was – te weinig marktwaarde. Nu weet ik dat het probleem elders ligt: ik kan die connectie niet maken. Maar of dat de situatie er nou beter op heeft gemaakt? “Te lelijk/oud/saai” is tenminste nog een positief antwoord op de vraag waarom ik geen vrouw kan vinden. Nu begrijp ik dat ik een spel moet spelen waarvan ik de theorie wel snap (dankjewel Klazien voor je vele blogs en presentaties) maar dat ik voor geen meter beheers. En waar ik in de loop van vele jaren ook niet beter word. 🙁

  • Zpurnifosgnr
   Beantwoorden

   Ik vergeet trouwens iets belangrijks: ik denk dat het voor vrouwen helemaal niet gemakkelijker is om te daten. Denk alleen maar aan al die engerds en viezeriken die je achter je aan krijgt – zelfs je ogenschijnlijk leuke date kan heel verkeerde dingen gaan doen! Hoe frustrerend daten voor mannen ook kan zijn, het is in principe wel veilig.
   (Dit is natuurlijk een sociaal wenselijk antwoord, maar ik meen het ook echt.)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Bedankt voor het delen van jouw visie. Ik heb je gelezen.

 • Erik
  Beantwoorden

  Ik denk dat vrouwen het makkelijker hebben dan mannen. Als het even tegenzit of iets niet bevalt met daten kun je zo iemand anders vinden. Je zou ook kunnen zeggen dat vrouwen een luxe probleem hebben, er is te veel aanbod van mannen plotseling door allerlei apps en daardoor kun je nooit meer een keuze maken. Dat blijkt ook wel aan het aantal hoogopgeleide vrijgezelle vrouwen (en mannen natuurlijk!). Waar gaat het heen? 1. Mannen raken gefrustreerd en gaan op zoek naar een partner in het buitenland, dat zie ik op mij heen steeds vaker. Een kennis van mij verbaasde zich erover dat hij een keer niet raar werd werd aangekeken nadat hij zei haar heel mooi te vinden, gewoon een hoogopgeleide buitenlandse vrouw en hij niet een keer een dag hoefde te wachten op reactie 2. Vrouwen blijven uiteindelijk steeds vaker alleen na eindeloze dates en realiseren zich dat de droomman zoals in de soapseries niet bestaat of niet bereikbaar is 3. Er worden steeds minder kinderen geboren, en we hebben nog meer immigratie nodig. Conclusie: ja, vrouwen hebben het makkelijker, maar maken het zichzelf uiteindelijk moeilijker door iedere keer afgewezen te worden door het kleine selecte groepje mannen, en vinden gewone mannen te saai. Dit is natuurlijk niet altijd waar, maar het is wel een trend van de afgelopen jaren.

 • Danny
  Beantwoorden

  Is daten moeilijker voor mannen dan vrouwen? Het is in ieder geval wel zo dat vrouwen sneller een date kunnen krijgen. Leuke foto, spannende outfit, make up en hup, er staan 500 heren voor haar paraat. Dat wel. Maar of die heren wel aan haar wensen gaan voldoen, dat is een andere zaak. Vele mannen ( dus niet allemaal) zijn op zoek naar een sexuele date en daar knappen de meeste vrouwen op af. Dus in dat opzicht is het voor mannen wel moeilijk om een date te krijgen. Net zoals het voor vele vrouwen moeilijk is om een leuke match te hebben zonder dat het over sex moet gaan. Dus het is voor beide genders moeilijk om te daten en te vinden wat ze zoeken.
  Zelf ben ik afgestapt van die dating sites. Matches had ik wel, maar het was altijd wel iets. De meesten woonden te ver, dan hadden we dames die enkel iemand zochten om een gezin te stichten (dat was voor hen de hoofdprioriteit terwijl bv een connectie onbelangrijk was voor hen), dan waren er heel wat buitenlandse vrouwen die iemand zochten om verblijfspapieren te bekomen. Dan had je ook heel wat die geen nederlandse taal beheersten. En dan zwijg ik over de hoeveelheid vrouwen die een man zochten voor louter voor het geld. Dit type vrouw ruik ik al van ver en dat was bij mij onmiddellijk een NO-GO en waste of time. Dat type vrouw kan voor mij de hoogste boom in. Mijn laatste date was van december jl en zij was een influencer. Zij geloofde mij niet wat ik van werk deed om de heel eenvoudige redenering: ik had geen instagram account en postte geen fotos van mn werk. Haar redenering!! Haar redenering is gebaseerd op het al dan niet hebben van zo’n f🤬 instagram account. Heel bizar. Ik had haar dan onmiddellijk duidelijk gemaakt dat ik mij niet moest verantwoorden als zij mij niet geloofde. En daarmee heb de deur dan dicht geslagen. Ben dan naar huis vertrokken.

  Voor mij geen dates meer via dating sites. Ik ben eigenlijk heel ontgoocheld geworden als het om dating gaat. Desondanks ik oprechte bedoelingen had, ben ik nooit iemand tegengekomen die me lag of waar het een mutual match was. Ik vind het daten gewoon saai geworden. 500 keer dezelfde vragen stellen. Tja ik begon me zelfs te vervelen met heel dat dating-gedoe. Hoe het verder moet, geen idee.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hej Danny, dankjewel voor je delen van jouw persoonlijke ervaringen met dating apps. Klinkt alsof dating voor jou absoluut geen feest is. Terwijl dat het wel kan zijn. Ik geloof zelfs dat dating niets minder dan een feest hoort te zijn, anders is er iets mis. Als je zin hebt om dit oude verhaal voor jezelf 180 graden om te keren, je weet me te vinden 😉

 • Iwan
  Beantwoorden

  Ik heb daten extreem moeilijk gevonden. De afwijzingen maakten mij gek. In 20 jaar denk ik 95% van de tijd afgewezen en dat maakte mij onzeker. Had altijd het gevoel dat ik mij moest bewijzen, omdat er toch altijd een nieuw leger mannen klaarstond. Een vriendin van mij liet dat eens zien, continue nieuwe aandacht. Inmiddels ben ik heel gelukkig met een zuid-Amerikaanse vrouw. Het voelde heel raar om vragen terug te krijgen, veel interesse. Wat dat betreft herken ik veel in bovenstaande reacties.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Mooi, bedankt voor je delen, Iwan. Het is inderdaad herkenbaar voor velen en daarom zijn de comments op mijn blog zo belangrijk. Zodat je als man echt herkenning en erkenning bij elkaar kan vinden, zo van, hey, dat heb ik ook, ik ben niet de enige…
   Dus ontzettend bedankt voor jouw bijdrage hierin. En super tof dat je zo’n fijne relatie hebt gevonden met jouw Zuid-Amerikaanse. Ze bestaan echt 😉

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search