Daten in tijden van Corona – 3 tips

Is het door de Corona crisis moeilijker om de liefde te vinden als single man? Welnee, de crisis biedt juist unieke kansen op liefde. Je moet ze alleen wel even zien (en pakken!). Hier drie unieke datingtips die juist in crisistijd goed werken.

De binnenstad van Amsterdam is zichzelf niet meer. Of misschien wel meer zichzelf dan ooit. Er hangt een weldadige rust in de zonnige straten van de 9-straatjesbuurt waar ik woon. Alle winkels waar ik toch nooit kwam zijn ‘gesloten tot nader order’. Geen toeristen, geen dagjesmensen. Alleen een paar wandelaars, fietsers en één gestrande toerist.

Ik weet het, de wereld is in crisis. Toch, ik kan een glimlach niet onderdrukken. De zon. De rust. De lente. Een flits van oogcontact met een vreemde op straat. Ik voel me verliefd… Maar op niemand in het bijzonder. Ik voel de krachtige onderstroom van de liefde sterker worden. De maatschappij is tot stilstand gekomen, maar de lente laat zich niet tegenhouden.

Intussen slaan mijn studenten alarm: ‘Klazien, valt er nog wat te daten, nu we allemaal thuis moeten blijven?’ Ik krijg zelfs een mailtje van het NOS nieuws met de vraag: ‘En de liefde dan?’

Wat een leuke vraag. Challenge accepted! Tijd voor een paar goede Corona-proof datingtips. Ik ben gek op het heruitvinden van dating en de liefde. Ik heb mijn onderneming niet voor niets onder de naam ‘Love Hacks’ bij de KvK ingeschreven. Eerst maar eens een blogartikel. En daar zal het niet bij blijven. Aanstaande dinsdag geef ik er een hele workshop over: Daten in tijden van Corona.

Daar moet je sowieso bij zijn, maar ik geef je nu graag alvast een tipje van de sluier.\

 

Corona datingtip 1
Werk aan de belangrijkste relatie die je hebt: die met jezelf

Nu je dit hele seizoen op jezelf bent aangewezen is het meer dan ooit nodig om de belangrijkste relatie die je hebt en ooit zult hebben, sterker te maken.

Jouw relatie met welke vrouw dan ook is zo goed als de relatie die je met jezelf hebt. Een sterke band met jezelf staat garant voor een sterk zelfvertrouwen. Dit is onmisbaar bij het aantrekken van vrouwen en het krijgen van een goede relatie. Het is de nummer 1 factor die bepaalt of je een relatie krijgt in de eerste plaats, en hoe de kwaliteit van die relatie zal zijn. Zelfliefde is de bron. Jouw bron.

Er zijn honderden manieren om je zelfvertrouwen te trainen. Ik geef je hier één simpele manier om je zelfvertrouwen op een praktische manier een boost te geven.

 

Bouw een fijn nest voor jezelf

Je moet het de komende tijd met jezelf zien te stellen. Je gaat bijna 24/7 doorbrengen in je eigen huis. Hoe maak je jouw huis zo fijn mogelijk voor jou?

Denk ten eerste aan schoonmaken. Doe een grote voorjaarsschoonmaak. Je komt er echt niet meer onderuit. Jij verdient een schoon huis om in te leven. Een huis waarin je leeft tussen je eigen troep vertraagt en verslonst je. Super onaantrekkelijk. Vind je dit lastig? Waan jezelf dan eens als een gast in een hotel. In welk hotel ga je liever slapen? In een schone opgeruimde hotelkamer met frisgewassen bedlakens? Of in een smoezelige hotelkamer waar alles een beetje plakt en stinkt?

Gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Marie Kondo that shit! Die kleine Japanse heeft het altijd over: welke spullen geven jou hier en nu vreugde? Maak plaats in je leven voor wat jou nu vreugde schenkt. Wees streng: Alles wat je niet (meer) dient, moet gaan.

Inventariseer wat je nodig hebt. Begin eens met de kledingkast. Heb je nog sokken en onderbroeken zonder gaten en vlekken? Verwassen T-shirts? Versleten broeken? Heb je minstens twee schone sets dekbedovertrekken? De meeste winkels waar je dit soort basics kan krijgen zijn gewoon nog open. Neem je boodschappenlijst mee en sla fris nieuw textiel in om je lichaam mee te omhullen. Het vanzelfsprekende fijne gevoel van nieuwe shirts en andere basics doet wonderen voor je zelfliefde. Het is een heel simpel trucje op je eigenwaarde op te schroeven zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Want je bent het zó waard.

En doe eindelijk die lang uitgestelde Klusjes aan huis. Eindelijk die plinten leggen.

 

Corona datingtip 2
Bezoek online gatherings

Wat in het openbare leven kan, kan in veel gevallen nog steeds online. Board game meetings, workshops, samen films kijken, en zelfs dansevenementen zijn ge-morphed tot online groepsevenementen. En jij kunt daar bij zijn. En het kost je vaak niks. Laat je niet tegenhouden door de gedachte ‘kan niet meer’. Je zult versteld staan hoe creatief organisatoren zijn geworden om hun geliefde meetup alsnog te laten plaatsvinden. Log in, doe mee en heb samen lol.

 

Corona datingtip 3
… En flirt stiekem via de chat

En als je dan toch gezellig bij zo’n online meetup bent, vaak is er naast een publieke chatfunctie ook een privé chat mogelijk met de deelnemers onderling. Tot mijn verrassing merkte ik tijdens een Zoom call dat het belachelijk makkelijk is om te flirten op die manier. Een collega van mijn kantoor bracht me op het idee notabene tijdens de dagelijkse ochtendmeeting, toen ze in een privé bericht liet merken dat ik er stralend uitzag. Wow, dat gaf me een goed gevoel! Zowel over mij, maar toch vooral over haar.

En nu jij (misschien niet tijdens kantoor calls, maar dan toch zeker wel op alle andere online gatherings). Toe maar. Zeg het maar.

‘Wauw, je ziet er geweldig uit!’

Reken maar dat het in de smaak valt. Ook omdat flirten via deze omgevingen nog niet zo ingeburgerd is, dat het afgezaagd is geworden.

Hey trouwens, valt het je op hoe ik hier geen datingsites heb genoemd? Ook in crisistijd kun je nog steeds makkelijk zonder. Wel zo prettig.

 

Gratis online workshop op dinsdagavond 31 maart 2020:
Daten in tijden van Corona

Is het door de crisis moeilijker om de liefde te vinden als single man? Welnee, de crisis biedt juist unieke kansen op liefde. Je moet ze alleen wel even zien (en pakken!).

Je leert van mij in deze online workshop:

De 10 grootste dating-valkuilen in tijden van Corona;
Hoe jij het verschil kan maken op de liefdesmarkt in crisistijd;
5 kansen op liefde die zich dankzij Corona ineens aandienen;
10 tips om je zelfvertrouwen op te bouwen in quarantaine;
Je angst voor afwijzing overwinnen;
Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten.

Schrijf je nu in hier:

En kun je er niet bij zijn die avond? Helemaal niet erg! Ik stel de replay van de uitzending nog in de drie opvolgende dagen gratis beschikbaar. Schrijf je dan wel even in.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search