Date een toerist

Er was eens een hippe internationaal beroemde filosoof. Hij ontdekte Utrecht als reis hotspot. Niet om toeristische attracties te bezoeken, zoals het Nijntje museum of het Rietveld huis. Ook niet om de grote toeristische trekpleisters in Amsterdam te omzeilen. Nee, de nieuwe hotspot van de filosoof is Utrecht vanwege Café de Zaak.

Café De Zaak is een oase. Midden in het drukke centrum van Utrecht bevindt het zich op een stil, zonnig plein. Het is een onpretentieuze plek die prettig verschoond blijft van pafferige yuppen, families met aanwezige kinderen, moeilijke hippe types, links tuig, rechts tuig en tuig in het algemeen. Of eigenlijk zijn die mensen er allemáál wel vertegenwoordigd, waardoor ze tegen elkaar wegvallen, dat kan ook. Je mag er je zelf meegebrachte eten op eten. Het personeel ziet er bovengemiddeld knap uit. Dit is zo’n plek om een uurtje te doden met vrienden of met een boek in de zon. Voor de rest is het vooral een onopvallend café. Maar dat zijn allemaal geen redenen waarom je dit als toerist niet mag missen volgens de filosoof. De werkelijke reden is het gemak om er een local op te pikken. Voor seks! Je verzint het niet…

Ik wel. Ook al is het me een raadsel hoe van alle Utrechtse horeca hij uitgerekend De Zaak als perfecte pick-up plek bestempeld. Als ik als eenzame toerist een local zou willen oppikken, zou ik eerder naar het underground cafe ACU gaan, waar het bier rijkelijker en goedkoper vloeit en de moraal een stuk avontuurlijker is. Maar goed, deze toeristische love hack van (de naam van de filosoof had je vast al geraden) Alain de Botton is mij zeker niet vreemd. Ik doe al jaren hetzelfde, maar dan van de local kant. Een toerist oppikken voor liefde heeft zo veel voordelen, misschien nog wel meer voor de local dan voor de toerist. Er zou verdikkie een app voor moeten komen! Nee, die is er al lang en die heet Couch Surfing. Op deze koppel site staat waarschuwend: ‘This is NOT a dating site.” Dit mag je natuurlijk gerust opvatten als “Have fun finding love”. Als single is het belachelijk gemakkelijk om hier een aantrekkelijke vreemdeling te daten zonder verdere verplichtingen en beter nog: zonder dat het er te dik bovenop ligt. Alle info die je nodig hebt voor je date staat erop, net zoals op een echte dating site. Verschillende foto’s, een leuk tekstje, hobbies, leeftijd en belangrijke informatie over de slaapfaciliteiten of -wensen. Ook kun je er handige reviews lezen van ‘ex-dates’. Kom daar maar eens om bij officiële dating sites.

Maar ook zonder app is het kinderlijk eenvoudig om een kleine romance in gang te zetten met een beautiful stranger. Dit is wat je doet.

Stap 1: Contact leggen
Je pikt ze er zo uit. Ze bewegen zich voort op een niet-routineuze, observerende manier. Spontaan een toerist aanspreken is op geen enkele manier eng of raar. De solo toerist wordt er meestal erg blij van een local te ontmoeten, omdat dit een kans is om de èchte cultuur van hun vakantie adres te kunnen ontdekken, in plaats van de cultuur volgens de geijkte toeristen services.

Stap 2: De exclusieve tour
Als je voldoende vertrouwen hebt gewekt zal je toerist maar wat graag ingaan op een gratis tour langs de verborgen finesses van je stad, die alleen jij kent. Vervolgens is het een eitje om indruk te maken omdat jij jouw stad op je duimpje kent en je precies weet waar alle romantische plekjes verstopt zitten. Je geeft je toerist dat bijzondere opwindende gevoel dat hij/zij wordt ingeleid in een exclusief geheim, dat je niet zomaar met anderen deelt.

Resultaat = Romance!

Stap 3: Wees als twee schepen in de nacht
Als je toerist toch niet de liefde van je leven blijkt, ben je er ook zo weer vanaf, omdat hij/zij letterlijk weer verder gaat. Maar als je toerist wel de liefde van je leven blijkt, heb je een groot lange afstandsprobleem. Dat is mij één keer overkomen. Hoe je daarmee moet omgaan is misschien een leuk onderwerp om even te parkeren voor een andere post. Besluiten jullie om vrienden te blijven, dan heb je daarmee vaak ook echt een vriend voor het leven en een handige slaapplek aan de andere kant van de wereld. Een toerist daten kent bijna geen nadelen en iedereen die single is zou het eens moeten doen.

Ik krijg binnenkort een kans om deze oude hobbie van me weer op te pakken omdat ik een sollicitatie gesprek heb bij een nieuwe app: My Plus One. Dat is een online koppel service die precies dat doet wat ik zojuist heb beschreven, maar dan zonder het romantische gedeelte, want hey dat zou wat zijn he (prostitutie. Niet mijn kopje thee). Ook vrijwillig zou het niet kunnen in mijn wereld, want ik maak tegenwoordig deel uit van een stelletje (niet van het promiscue soort). In plaats van romantiek krijg ik harde cash. Dat spul waarvan ik in tegenstelling tot Liefde, altijd te weinig heb.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

romancingthestone