Dans met haar

Vorige week schreef ik over ‘waar gaat een vrouw van aan’? Nou, ik heb een rondvraag gedaan bij mijn vriendinnen en vrouwelijke kennissen: ‘waar ga jij van aan?’ En weet je waar iedere vrouw het unaniem over eens is? Dansen. Hoe te dansen met haar?

En daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik spreek nu even puur voor mezelf hoe ik het ervaar, maar daarbij spreek ik voor veel vrouwen en het vrouwelijke, dus spits je oren. 

Waarom vinden vrouwen dansen zo’n ontzettende turn-on? 

Omdat het mijn lichaam letterlijk aan zet. Ik hoor fijne muziek, en mijn lichaam wil er automatisch op gaan bewegen. Het geeft expressie aan wat er in mij leeft. En niet alleen vreugde. Ook aan moeilijke emoties zoals verdriet of eenzaamheid kan ik vrij de uiting geven via dans. 

Het zorgt voor een doorstroming van vastzittende energie in mijn lichaam. Misschien ken je dat gevoel zelf ook wel. Op momenten van malende gedachtenloops in je hoofd, helpt het als je even gaat sporten bijvoorbeeld. Dansen helpt mij om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te geraken. Van denken, naar voelen. De ademhaling wordt ruimer. En dat is gewoon lekker. Het is niet voor niets dat dansen qua beleving behoorlijk dichtbij s3x ligt. 

 

Dansen is niet alleen leuk voor vrouwen. Een paar voordelen van dansen voor jou:

– Het is de weg uit je hoofd in je lijf. No more wandelend hoofd waar niemand mee kan connecten.

– Je leert feeling te krijgen voor je vrouwelijke danspartners. Je connect op lichamelijk niveau, dat veel dieper gaat dan van hoofd tot hoofd. 

– Je leert hoe je een vrouw kunt leiden

– Je gaat je eigen lichaam ‘bewonen’

 

Hoe te dansen met haar?

Als je het nog niet deed, ga dansen met vrouwen! En als je denkt: dat kan ik niet, ga het leren! Er zijn dansscholen genoeg, in iedere stijl die je maar kunt bedenken. 

Laatst was ik op een dansfeest van Ecstatic Dance, in een strandclub in Amsterdam. Ik zat lekker in mijn vel, dus nee, geen muurbloem. Hup, de dansvloer op en daar mijn vreugde geuit op mijn eigen manier. Met gesloten ogen en blote voeten in het zand heb ik heerlijk staan springen, flowen, heupwiegen, zwaaien en draaien. 

Uit de dansende menigte komt een man tevoorschijn, van ongeveer mijn leeftijd en lengte. Eerst alleen oogcontact. Geen woorden. Zijn houding is open en stevig gegrond, dus ik verwelkom hem glimlachend in mijn dansbubbel. 

Het is eerst nog even wennen en zoeken om onze bewegingen op elkaar af te stemmen. Hoe beweegt de ander? In welke stemming zit die? Waar kunnen we syncen? Haal ik eigenlijk nog adem?

Binnen een paar minuten vervagen de grenzen tussen hem en mij, en zijn we samen een flow van dansende beweging. Twee mensen, één spel, waarvan we de regels automatisch ter plekke in ons lichaam krijgen ingestraald. Tijd en omgeving bestaan niet meer. Alleen nog maar onze dans.

Hij neemt de leiding en ik merk dat ik me daar gemakkelijk aan over kan geven, om twee essentiële redenen.

 

De 2 voorwaarden voor haar overgave

1. Hij voelt veilig. In het eerste aftasten al merk ik dat hij niet van plan is om over mijn grenzen te gaan. Mijn creeper radar blijft rustig. Hij connect met me van mens tot mens, respectvol en vanuit zijn eigen kern. Hij komt niet iets bij me halen, want hij heeft genoeg aan zichzelf. En ik voel me vertrouwd om bij hem mijn grenzen aan te geven wanneer ik dat nodig vind.

2. Hij is niet bang. Een man kan voor een vrouw nog zo veilig voelen, als hij eigenlijk zelf een beetje bang is, is dat direct voelbaar en slaat de dans-chemie alsnog dood. Ik merk dat hij duidelijke moves durft te maken. Hij durft me stevig vast te pakken op plekken waar dat gepast is voor mij. Hij is niet geïntimideerd door mijn vurige energie, maar hij stemt er op af en beantwoordt het met duidelijkheid en zelfvertrouwen. Waardoor hij als het ware mijn vlammende energie kan bespelen zoals een vaardige ruiter een woest paard. 

 

Wat een beest

“Wat een beest heb jij in je, zeg”, zegt mijn danspartner bewonderend, aan het eind van het feest wanneer de ‘niet praten op de dansvloer-regel’ weer is opgeheven. “Thanks. Dat is alleen omdat jij een van de weinige mannen hier bent die dat deel van mij aandurft.” 

Het is niet vaak dat ik in een dans helemaal ontmoet wordt in mijn volle energie. Ik bedoel, van dansen ga ik al best wel aan. Maar ik laat mij pas echt helemaal gaan als er een man bij in de mix komt die me veilig genoeg laat voelen door A. goed op me af te stemmen en B. niet bang is voor wat er ook maar in mij leeft. 

 

Nieuwe praktijkcursus:
CONNECTION FROM THE CORE
SUMMER SCHOOL VOOR MANNEN DIE DIEPER WILLEN VERBINDEN MET VROUWEN

Wil jij leren hoe je beter afstemt op haar om super connecties te maken met vrouwen? Binnenkort, in augustus al, kun je dit in de praktijk leren, want dan start de summer school: Connection from the Core.

Dit is mijn nieuwe praktijkcursus voor mannen die diep willen verbinden met vrouwen.

Wil jij een sterke verbinding maken met vrouwen die jij aantrekkelijk vindt? Echt diep connecten van hart tot hart doe je niet vanuit de oppervlakte, met small talk of wat aangeleerde trucjes. ‘Zomaar even een praatje te maken’ volstaat gewoon niet.

Jouw connectie met een vrouw is zo diep als de diepgang die jij in jezelf vindt: jouw eigen connectie tussen hoofd, hart en ballen. De keuze is dus aan jou, hoe diep wil je gaan?

Als jij die waanzinnig mooie vrouw echt in haar volheid wil ontmoeten en ook door haar ontmoet wil worden in alles wat jij bent, by-pass dan de bla-bla en doe het rechtstreeks vanuit de enige plek die werkelijk telt: jouw eigen kern.

 

Dit is wat jij krijgt:

👊 Zijn. Hier. Nu.
Je zet je hoofd – die overal verhalen van maakt – lekker uit, en je zakt in je lichaam

👊 Lef
Je laat je nooit meer tegenhouden door je angst voor afwijzing

👊 Diepe connectie
Verbinding vanuit authenticiteit

👊 Stevigheid in jezelf
Je eigen ruimte volledig in te nemen als man, en duidelijk te begrenzen als dat nodig is.

👊 Jouw spiegel
Hoe vrouwen jou nou eigenlijk echt zien

👊 Veiligheid
Je gaat nooit meer ongemerkt over grenzen heen, want je bent het voor. Veiligheid is een absolute must-have voor vrouwen om zich met een man te willen en kunnen verbinden.

👊 Lead by example
Haar dark side heeft geen vat meer op je, want je lift haar op naar het licht

 

MEER INFO + AANMELDEN

Meer informatie over deze gloednieuwe summer school vind je hier: Connection from the Core Summer school

Showing 3 comments
 • michiel
  Beantwoorden

  Hey klazien 🙂 Ik ben zaterdag op mn verjaardag met mn vriendin Monika een dagje naar Texel geweest.
  En ik had je artikeltje gelezen en ben met haar gaan dansen aan zee 😀 T maakte niet uit dat t regende.
  We hadden Blof opgezet, dansen aan zee, haar lievelings muziek en t was geweldig.
  Bedankt voor je voorzetje 🙂 Grtjs x Michiel

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Michiel, wat een heerlijk bericht om te lezen. Ik kan het me helemaal indenken hoe heerlijk dat voor haar voelde. Zij boft echt met een man zoals jij!

   • michiel
    Beantwoorden

    Dank je wel. Ja he? 😀

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search