Brief aan mezelf toen ik klein was

Een brief aan mijn 7-jarige zelf, waarvan ik zou willen dat ik hem toen ontvangen had. 

Hey jij, ik zie je. Ik hoor je.
Je hebt niks fout gedaan. Wat jou is overkomen verdien je niet.
Je bent nu veilig. Niemand kan jou nog pijn doen.
Ik zal je nooit meer in de steek laten. Ik ben bij je.
Ik kijk niet weg als iemand over jouw grenzen gaat.
Jij hebt alle toestemming om boos te worden. Verdrietig te zijn.
Te huilen. Te lachen. Te spelen. Je vrij te uiten en jezelf te laten zien aan de wereld.
Je hart te volgen. Je grenzen aan te geven. NEE te zeggen. JA te zeggen…
En geen aandacht meer te schenken aan datgene wat jou niet meer voedt.

Jij bent mijn kleine lieverd en ik zal je beschermen voor altijd.
Ik laat je niet vallen, ik heb je vast.

Fluister me je verlangens en ik zal luisteren.
Dan gaan we samen kijken hoe we jouw dromen kunnen laten uitkomen.
Want er is overvloed wist je dat? De wereld ligt aan je voeten.
Je bent vrij. Die vrijheid kan niemand jou afnemen.
En als het even allemaal niet zo lekker gaat zal ik alle geduld met je hebben.
Ik ben bij je. Je mag op mij leunen, dat hoef je niet eens te vragen.

Ik maak waar wat ik je beloof.
Want niemand is me meer waard dan jij, lieve kleine.
Jij bent het belangrijkste in mijn leven.
En ik ben heel blij dat ik er nu eindelijk voor jou kan zijn.
Ik heb er heel wat jaren voor nodig gehad om dat te leren. Nog steeds.
Volwassen worden is een eindeloos proces.
Maar ik word er steeds beter in om voor jou te zorgen.
Het is de belangrijkste taak van mijn leven.

Je bent zo waardevol voor mij.
Je onstilbare levenslust. Je oneindige energie.
Je creativiteit. Je vreugde. Je ontroert me.
Wat ben jij een charmeur.
Je bent speels en lief en slim en leergierig
Ja, gewoon ontzettend leuk!
Je bent overal goed in, hebt dingen razendsnel door.
En je bent werkelijk prachtig om te aanschouwen, ook al denk je zelf van niet.

Ik wil je elke dag in mijn leven.
Want je geeft het kleur en zoveel meer.
Je bent zo bijzonder.
Er is niemand zoals jij.
Ik hou van jou.

Deze brief is ook voor jou. Lees deze nu hardop aan jezelf voor.

Spreek iedere zin echt helemaal uit.

Voel wat er gebeurt…
Geniet ervan 😉

 

Showing 5 comments
 • Danny
  Beantwoorden

  Off-topic:

  Zou je eens een blog kunnen maken over one-itis?? Heb er af en toe wel eens last van, net zoals veel andere mannen.

  Bedankt en kus

  • Klazien
   Beantwoorden

   Dankjewel voor de tip! Ja dit kom ik ook vaak tegen. Ga ik zeker iets mee doen! Welke specifieke vraag heb jij over dit onderwerp, Danny?

 • Danny
  Beantwoorden

  Zit gewoon momenteel in die fase. Kort gezegd: ze gaf toe dat ze graag wilde worden nagejaagd en op een voetstuk wil worden geplaatst. Ik van mijn kant vertelde haar dat ik nooit een vrouw op een voetstuk zet omdat ik daar best wel wat down to earth voor ben en ik eerder geloof in gelijkwaardigheid. Zij concludeerde dat we dan ook niet bij elkaar zouden passen. De discussie is uit de hand gelopen tussen haar en mij. Ik heb stomme dingen gezegd waardoor ze mij nu op whatsapp volledig negeert en mijn telefoons zelfs negeert. Ik heb dan als reactie gegeven: als je me negeert kan je me even goed in whatsapp en foon blokkeren maar dat weigert ze. (Weet ik waarom????) En jah, anderen zeggen me wel dat ik flink heb gereageerd door dat ik haar niet op een voetstuk wilde plaatsen en andere wijsheden, maar ze zit enorm in mn hoofd en mis haar. En ze is zo verdomd koppig!!!
  Ik denk dat veel lezers deze situatie wel herkennen: iemand zit constant in je hoofd en toch wil je verder, maar het lukt ff niet. Ondanks je principes enz. Heb het nu ff zwaar en dat is al even geleden.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Danny, dankjewel voor het delen. Ik denk niet dat het gaat werken tussen jullie, want het lijkt erop dat deze liefde wederzijds bol staat van de voorwaarden waaraan de ander moet voldoen. Dat is geen liefde natuurlijk. Maar dat betekent niet dat je elkaar heel erg kan missen. Laat je absoluut niet tegenhouden om lekker verder te gaan met je leven te leven en wacht niet op haar. Dit is geen match.

 • Danny
  Beantwoorden

  Bedankt Klazien.

  Ik heb gewoon het gevoel dat ik te snel in discussie ben gegaan (na de 2e date al) zonder haar en mij de kans te geven om mekaar beter te leren kennen. Hoe stom kon ik zijn om aannames te hebben na een 2e date!!! Alle verantwoordelijkheid ligt bij mij, niet bij haar. Ik ben simpelweg te ver gegaan.
  Bedankt

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search