Beperkt een relatie je vrijheid?

Het lijkt onmogelijk samen te gaan: of je hebt een sterke verbinding met je partner, maar ben je wel je vrijheid kwijt. Of je geniet liever van volledige vrijheid, maar je bent niet goed in staat om heel close te zijn met een partner. 

En het polariseert ook nog eens: hoe meer de ene partner de connectie wil versterken, hoe meer de ander naar zijn vrijheid verlangt. En andersom: hoe meer de één naar zijn vrijhheid toe beweegt, hoe harder de ander gaat ‘trekken’, om de connectie weer te herstellen. 

Moet je altijd het ene voor het andere opofferen in een relatie? Wat kies je dan? Wat moet je allemaal laten als je je verbindt in een vaste relatie? Is dat het wel allemaal waard? En hoe weet je of je huidige, of een potentiële partner het waard is?

 

Verbinding én vrijheid, kun je het niet gewoon allebei hebben? 

Ik denk dat je het zeker allebei kunt hebben. Beter nog: zij kunnen niet zonder elkaar. 

Liefde kan alleen maar stromen in vrijheid

Een verbinding zonder vrijheid is namelijk gedwongen. En liefde gedijt niet bij dwang. Als je bij de ander moet in plaats van wil zijn, dan is dat geen liefde. Dat ‘moeten’ kan allerlei oorzaken hebben. Soms oefent de partner dwang uit door eisen te stellen: ‘jij moet zus en zo doen of laten, anders hou je niet van me.’ Maar meestal zijn het je eigen beperkende overtuigingen die je dwingen om de verbinding aan te gaan en te behouden: ‘Als ik het nu uitmaak, doe ik haar vreselijk veel pijn en daarvoor hou ik te veel van haar’. 

Liefde wil vrij kunnen bewegen. Zodra je er een hek omheen probeert te plaatsen, is het al vervluchtigd. Alleen in vrijheid is er een echte liefdesband mogelijk. 

 

En vrijheid kan alleen ervaren worden in verbondenheid

Ik zat ooit in een relatie waarin er zoveel gebrek aan vrijheid was, simpelweg omdat onze verbinding begon te wankelen voor mijn gevoel. Dat laatste wist ik toen nog niet. Het enige wat me bezighield, was krampachtig allerlei regels bedenken, grote en pietluttige, om controle en daardoor vermeende veiligheid in te bouwen. Zoals: ik vind het OK als je met een andere vrouw afspreekt, maar niet langer dan 3 uur achter elkaar. En owee als hij daar overheen ging he… 

Maar de echte verbinding werd natuurlijk niet veilig gesteld door allerlei vrijheidsbeperkende regeltjes. Integendeel. Mijn partner en ik raakte meer en meer van elkaar vervreemd. Het voelde voor mij niet meer 100% vertrouwd om met hem te zijn. Ik miste onze diepe connectie. En in plaats dat ik dát gesprek met hem had, beperkte ik zijn vrijheid. 

Die relatie ging uit, precies om deze reden. Het is helemaal goed gekomen hoor. Met mijn huidige partner laat ik juist meer en meer de regeltjes los, naarmate onze band sterker wordt. Ik vertrouw mijn relatie, punt. Dus waarom zou ik die dan in een kooitje plaatsen? 

 

ONLINE WORKSHOP:

VERBINDEN IN VRIJHEID

DINSDAGAVOND 25 APRIL

Wil jij het ook allebei? Een relatie waarin jij alle vrijheid hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn. Waarin jij verwelkomd en gevierd wordt precies zoals jij bent. Maar waar ook een warme verbinding is. Een veilige basis, dat je weet dat je altijd van elkaar op aan kunt. Er wordt vanzelfsprekend van je gehouden, no matter what. 

Waarom kiezen tussen het één of het ander? In mijn nieuwste workshop ‘Verbinden in vrijheid’ leer je precies hoe je zoiets doet:

– Jij leert hoe je relatietwijfel uitschakelt en weer 100% voor elkaar gaat.

– Ook leer je hoe je korte metten maakt met drama in je relatie waardoor samenzijn gewoon weer chill wordt.

– Een intieme verbinding realiseren

– Die zowel intiem als in volledige vrijheid is

– Met een emotioneel volwassen partner

– Door wie jij volledig wordt gezien voor wie jij bent en je helemaal jezelf kunt zijn en blijven

 

Dit ga jij leren:

– Elimineer je relatie drama, zelfs als de emoties hoog oplopen. Een simpel stappenplan

– De 3 beste tips voor als je partner twijfelt

– … en voor als je zelf twijfelt aan je partnerkeuze

– De ultieme roadmap naar jouw beste partner ooit.

– De eerstvolgende super praktische stap om die relatie eindelijk werkelijkheid te maken (maar dan nu echt!)

 

Als je deze speciale link gebruikt, kun jij gratis meedoen: Gratis deelname Verbinden in Vrijheid

 

Kun je niet bij de workshop zijn op dinsdagavond 25 april? Schrijf je dan toch in, want voor alle inschrijvers stel ik de replay van deze workshop nog 3 dagen gratis ter beschikking. Die wordt dan de volgende dag automatisch naar je toe gemaild.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search