Ben jij zichtbaar voor de vrouw die jij zoekt?

Sinds kort post ik filmpjes van mezelf op Facebook waarin ik datingtips geef en vertel over mijn eigen ervaringen met flirtende mannen. Ook verscheen ik afgelopen week met een presentatie over dirty talk in de BNN/VARA’ show: ‘Filemon gaat vreemd’. Zo raar om mezelf terug te zien op tv terwijl ik een uitverkochte zaal aan het ophitsen ben met een zeer intiem verhaaltje.

Op het fragment zie ik er dapper (en volgens vrienden heel naturel) uit, maar laat er geen misverstand over bestaan. Ik vind dit doodeng. Met mijn hoofd op een filmpje, voor iedereen zichtbaar. Ik deel ontzettend intieme details over mijn leven. En als ik dat doe besef ik me: als mensen willen, kunnen ze me nu keihard raken.

Spoel even door naar 21:36 als je mij in actie wilt zien. 

 

Negatieve reacties

Ik kreeg van te voren al een waarschuwingsmailtje van de productieleider van het programma. ‘Zet al je social media voor de zekerheid maar even uit. Er kunnen negatieve reacties komen…’

Ik heb geen olifantenhuid. Als iemand achteloos een grove opmerking plaatst in de comments, dan lig ik daar wel een uurtje extra van wakker die nacht. Terwijl degene die de harde woorden plaatste het dezelfde seconde alweer vergeten is.

 

Waarom deel ik die beelden dan toch?
3 redenen:

 

1. Waarde 

Omdat ik weet dat ik zo veel waarde te geven heb. Ik beschik over een schat aan datingkennis, die helemaal niks waard is als ik het voor mezelf houd. En wie ben ik, om die waarde voor mezelf te houden? Het is mijn morele plicht om het te delen als anderen daar beter van worden (zoals deze oud-student van me).

2. Hém bereiken die ik wil dienen

Een grotere zichtbaarheid helpt mij bij het bereiken van de persoon die ik wil dienen. Hij die heftig aan zichzelf twijfelt omdat iedereen om hem heen in leuke relaties zit behalve hij. Hij die het geloof in zichzelf steeds meer verliest, omdat niemand in hem lijkt te geloven. Tenminste, niet als relatiepartner.

Weet je, ik lig met plezier een nachtje extra wakker over een lullige Facebook comment, zodat hij in ieder geval niet meer wakker hoeft te liggen van de knagende zelftwijfel die ontstaat als je eeuwig genegeerd blijft worden door vrouwen.

 

3. Eng = goed 🙂

Ja het is eng. Eng heeft mij keer op keer geleerd, dat het ontzettend loont om dat spannende gevoel te volgen in plaats van uit de weg te gaan. Mezelf te tonen aan de wereld zonder maskers: slecht belicht, slecht geluid, stotteren, twijfelen en op mijn bek gaan… Maar ook vol intentie, met zeer waardevolle tips, en een flinke dosis ‘fuck it, we doen het gewoon’.

 

“Ik wil je beter leren kennen”

Altijd heeft een hoge zichtbaarheid mij de beste dingen opgeleverd in mijn leven. Meerdere toprelaties, voor wie ik anders onvindbaar was geweest, kwamen zonder uitzondering allemaal voort uit mijn eigen grote zichtbaarheid. Zij vonden mij, omdat ik zichtbaar aanwezig was in hun wereld, zonder dat we elkaar al eerder kenden. Daarom durfden zij out of the blue op mij af te stappen: ‘Hey, ik vind het interessant wat je doet. Ik wil je graag beter leren kennen’.

 

Maar ook… jij! Jij leest dit omdat jij mij hebt gevonden. En daar ben ik zo ontzettend blij om! Het is zo wonderlijk eigenlijk… Mijn zichtbaarheid was genoeg om ons bij elkaar te brengen, hier en nu. Zodat jij kan profiteren van de kennis die ik hier met je deel.

Trouwens, als jij ook toegang wilt krijgen tot mijn meest kwetsbare en nuttige sharings? Like dan even mijn Facebookpagina hier. De filmpjes post ik exclusief op Facebook. 

 

Voel de angst en ga er dwars doorheen

En ik hoop echt zo dat je dat doet… Je voelt de angst, maar je gaat er toch doorheen. En je wordt steeds zichtbaarder. Veel zichtbaarder dan je ooit was op datingsites. Je laat jezelf zien, precies zoals je bent. Faalbaar, kwetsbaar, dapper, stralend, vol vuur.

Je laat de wereld stapje voor stapje steeds meer van je mooie zelf zien. Ook al voel je het zelf niet zo, je hebt zóveel waarde, dat garandeer ik je. Die waarde is helemaal niks waard, als je het niet met de wereld deelt.

Ga het delen. Stap op dat podium, zet die camera voor je hoofd, deel je mooie gedachtenwereld, en toon wat je op je hart hebt aan de hele wereld. Je mag gezien worden.

Stop dus met zoeken en geef haar, die ene vrouw die jij zoekt, de kans om op jou af te durven stappen:

‘Hey, ik vind het interessant wat je doet. Ik wil je graag beter leren kennen’.

 

Ga dieper

Wil jij dieper gaan en zien waar deze rabbit hole heen leidt? Wil jij nu eens echt leren hoe je van flirten naar een echte relatie gaat? Volg dan mijn gratis online workshop ‘Van flirten naar Relatie’. Daarin leer je:

De 5 meest gemaakte fouten bij flirten;
De 4 stappen die je voor jezelf moet zetten zodat je in de juiste flirt-relatie-mindset komt;
Hoe je kan zien wanneer ze met jou flirt;
Hoe je vrouwen niet onbewust verleidt om ‘gewoon vrienden’ met je te worden;
5 manieren om je romantische matchkans verhogen, zodat zij jou net zo leuk vindt als jij haar;
Hoe je al vanaf de 1e flirt echt iets met elkaar opbouwt, in plaats van in twijfel en complicaties te blijven hangen;
Wat je moet doen om in 3 maanden tijd een vaste vriendin te vinden en te veroveren (ook al heb je nog nooit een relatie gehad).

 

 

Daag jezelf uit

Je weet dat ik van praktisch uitvoerbaar houd. Dus, wat ga jij vandaag doen om zichtbaarder te worden voor de vrouw die jij zoekt? Deel het met me in de reacties hieronder. Ja, dat is best kwetsbaar en openbaar en iedereen kan met je meelezen. Eng he 😉

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search