Ben jij undateable?

Heb jij een zichtbaar gebrek in je leven dat niet valt te ontkennen? En je weet zeker dat als je dit gebrek niet zou hebben, je veel meer kans zou hebben bij leuke vrouwen. Ben jij undateable? En wat doe je er aan?

 

Er zijn gebreken waar je wel en geen invloed op hebt. De Dalai Lama zei ooit: Kun je niks aan het probleem doen? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar kun je wel iets aan het probleem doen? Dan hoef je je geen zorgen te maken.

Daar ga ik als optimist graag in mee. Maak jij je zorgen of je wel een leuke vriendin kunt krijgen als je een zichtbaar gebrek hebt? No worries! Want het kan dus gewoon wel.

 

Gebreken waarover je geen controle hebt

Neem bijvoorbeeld je lichaamslengte. Of je leeftijd. Misschien heb je een ongeneeslijke ziekte. Of je komt uit een gezin met een misbruikverleden. Dat zijn allemaal factoren waar jij geen invloed op kan uitoefenen. Toch zijn er slimme manieren om met deze factoren in je leven om te gaan, waardoor je de kans op een leuke vriendin in je leven flink verhoogt.

 

 1. Vervang negatieve overtuigingen door positieve

Veel zogenaamde gebreken zijn alleen vrouwenverjagers tussen je oren. Wie zegt bijvoorbeeld dat je boven de vijftig minder kans maakt op een leuke vriendin? Kijk kritisch naar welke overtuigingen jij hebt over wat vrouwen aantrekkelijk zouden vinden en wat niet. Hou je jezelf misschien aan te hoge standaarden? Self-fulfilling prophecies liggen op de loer. Op het moment dat je ervan overtuigd bent dat je te oud bent om te daten, gaan vrouwen dat idee ook bevestigen. Stop dus met focussen op je leeftijd en vervang dit met overtuigingen die jou wel dienen. Zoals: ik zie er verdomd goed uit voor mijn vijftigste.

Om er achter te komen welke zelfovertuigingen jou ver bij leuke relaties vandaan houden, kan het helpen om erover te praten met een psycholoog of coach. In je eentje je eigen bullshit detecteren is namelijk nog knap lastig. Maar lees eerst dit.

 

 1. Maak van je zwakte je kracht

Stel, je komt uit een gezin waarin je ouders nou niet bepaald het goede voorbeeld hebben gegeven. Je twisted opvoeding heeft het volwassen leven voor jou extra uitdagend gemaakt. Vrouwen hebben direct door dat er emotioneel iets niet in orde is met je en delen als het er op aan komt, hun leven toch liever met man die geen psycholoog nodig heeft. Wat nu?

Er was eens een tweeling. Hun vader was zwaar alcoholisch, met een criminele inslag. Een van de broers wordt net zo’n alcoholist en minstens zo crimineel als zijn vader. Hij gaat gevangenis in, gevangenis uit. Zijn broer daarentegen, heeft een succesvolle bevredigende baan, is getrouwd met de liefde van zijn leven en woont met zijn gezin in een prachtig groot huis. Een onderzoeker wil weten hoe het komt dat zij zo verschillend terechtgekomen zijn in hun leven, het lot buiten beschouwing gelaten. De criminele broer beantwoordt zijn vraag: Vind je het gek dat ik hier zit, met zo’n vader als voorbeeld? De andere broer geeft precies hetzelfde antwoord.

De ene broer weet niet beter en ziet zichzelf als slachtoffer van de omstandigheden. De andere broer gebruikt zijn slechte jeugd in zijn voordeel als afschrikwekkend voorbeeld hoe vooral niet te leven.

Als jij meer manieren weet hoe je van je zwakte je kracht maakt, deel het dan in de reacties hieronder.

 

 1. Je aantrekkelijke eigenschappen meer accentueren

Het zou kunnen dat je chronisch ziek of gehandicapt bent. Dat kan zo wezen, maar het definieert je niet, dus staar je er niet blind op. Want er is zoveel interessants aan jou, wat vrouwen erg aantrekkelijk vinden. Investeer in deze mooie eigenschappen en focus je daarop.

 

Gebreken waarover je wel invloed hebt

Je kunt ook gebreken hebben, waar je wel iets aan kunt doen. Obesitas; werkloosheid; weinig ervaring met dating, seks of relaties; een slechte conditie; verslavingen of een burn-out.

Deze problemen staan natuurlijk niet op zichzelf. Vaak komen ze samen met een shitstorm van schaamte, stress en onzekerheid over het probleem. En het zijn juist die neveneffecten die iemand zo undateable maken. Voor het soort problemen waar je wel invloed op uit kunt oefenen, is maar één logische oplossing:

 

Werken aan je probleem

Stel, je hebt geen werk en leeft al jaren van de bijstand. Je geeft vooral de maatschappij, de crisis andere factoren de schuld dat je geen werk hebt. Maar je merkt dat vrouwen er steeds weer op afknappen. Op een dag geef je toe aan jezelf dat ze toch wel een punt hebben. Dus je stelt je levensdoelen bij en geeft niet op voordat je werk vindt dat je voldoening geeft en waar je goed in bent.

Vallen vrouwen nu wel op je, omdat ze jouw werk leuk vinden? Misschien, maar het is vooral je toegenomen zelfvertrouwen dat onweerstaanbaar is. Je hebt geleerd dat je controle kan hebben over je leven, ondanks de crisis, de maatschappij en andere externe factoren. Je weet nu dat je in staat bent de doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gezet. Je wordt niet meer bestuurd door je problemen, maar jij zit nu zelf weer stevig achter het stuur. Je voelt je stukken beter over jezelf en dat maakt je veel aantrekkelijker.

Vrouwen willen alleen een relatie met een man aangaan als die zichzelf onder controle heeft en vertrouwen in zichzelf heeft. Dus werk daar eerst aan voordat je je in de datingpool stort.

 

Geen uitvluchten en excuses

Je hebt meer controle over je problemen dan je denkt. En die controle begint bij zelf de verantwoordelijkheid te nemen over die problemen. Een verslaving bijvoorbeeld, is een nasty bitch, maar zo lang een verslaafde zichzelf wijs blijft maken dat het komt door iets waar hij, eerlijk waar, geen invloed over heeft, leert hij er nooit overheen te komen.

Niemand zei dat het makkelijk was. Maar jij wou een vriendinnetje toch?

 

Cursus ‘Verover je volgende vriendin’ – laatste plek!

Hoe laat is het? Te laat om nog undateable te zijn. De cursus ‘Verover je volgende vriendin’ begint al over twee weken en er is nog 1 plek vrij! Stuur me als de wiedeweerga een mailtje als jij denkt ‘nu of nooit!’. Dat kan op e-mailadres klazien@lovehacks.nl.

Leuk als je meedoet. Ik geniet er altijd weer van als de mannen met wie ik werk opeens een rijk liefdesleven krijgen. Zoals J.:

“Klazien, je hebt mijn leven compleet veranderd. Vrienden herkennen me niet meer terug. Ik heb ineens een sociaal leven, ga naar de gekste feestjes, heb fantastische dates en voor het eerst in mijn leven plenty seks. Had ik je al verteld dat ik een soort van mijn allereerste vriendinnetje heb? Dit gun ik iedereen!”

 

Showing 2 comments
 • Danny
  Beantwoorden

  Ik kan het alleen maar bevestigen: zelfvertrouwen doet alles. Vroeger als jonge knaap had ik dat nul komma nul. Resultaat: had nooit een vriendin.

  Nu: ik voel en straal zelfvertrouwen uit door hetgeen wat ik als doel heb vooropgesteld en heb gerealiseerd: Resultaat: ik kan nu moeilijk kiezen welke vrouw ik wil uit mn keuze aanbod. 😉😉👍🏼.

  Mijn advies: heb je geen zelfvertrouwen, hou je NIET bezig met vrouwen en daten, maar hou je bezig met je zelfontplooiing, dan komt het zelfvertrouwen wel.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Bedankt Danny. Ik kan natuurlijk hard roepen in een blog als deze dat confidence = key, maar het zijn praktijkvoorbeelden als jij die deze ideeen bevestigen 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search