Ben jij undateable?

Heb jij een zichtbaar gebrek in je leven dat niet valt te ontkennen? En je weet zeker dat als je dit gebrek niet zou hebben, je veel meer kans zou hebben bij leuke vrouwen. Ben jij undateable? En wat doe je er aan?

 

Er zijn gebreken waar je wel en geen invloed op hebt. De Dalai Lama zei ooit: Kun je niks aan het probleem doen? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar kun je wel iets aan het probleem doen? Dan hoef je je geen zorgen te maken.

Daar ga ik als optimist graag in mee. Maak jij je zorgen of je wel een leuke vriendin kunt krijgen als je een zichtbaar gebrek hebt? No worries! Want het kan dus gewoon wel.

 

Gebreken waarover je geen controle hebt

Neem bijvoorbeeld je lichaamslengte. Of je leeftijd. Misschien heb je een ongeneeslijke ziekte. Of je komt uit een gezin met een misbruikverleden. Dat zijn allemaal factoren waar jij geen invloed op kan uitoefenen. Toch zijn er slimme manieren om met deze factoren in je leven om te gaan, waardoor je de kans op een leuke vriendin in je leven flink verhoogt.

 

 1. Vervang negatieve overtuigingen door positieve

Veel zogenaamde gebreken zijn alleen vrouwenverjagers tussen je oren. Wie zegt bijvoorbeeld dat je boven de vijftig minder kans maakt op een leuke vriendin? Kijk kritisch naar welke overtuigingen jij hebt over wat vrouwen aantrekkelijk zouden vinden en wat niet. Hou je jezelf misschien aan te hoge standaarden? Self-fulfilling prophecies liggen op de loer. Op het moment dat je ervan overtuigd bent dat je te oud bent om te daten, gaan vrouwen dat idee ook bevestigen. Stop dus met focussen op je leeftijd en vervang dit met overtuigingen die jou wel dienen. Zoals: ik zie er verdomd goed uit voor mijn vijftigste.

Om er achter te komen welke zelfovertuigingen jou ver bij leuke relaties vandaan houden, kan het helpen om erover te praten met een psycholoog of coach. In je eentje je eigen bullshit detecteren is namelijk nog knap lastig. Maar lees eerst dit.

 

 1. Maak van je zwakte je kracht

Stel, je komt uit een gezin waarin je ouders nou niet bepaald het goede voorbeeld hebben gegeven. Je twisted opvoeding heeft het volwassen leven voor jou extra uitdagend gemaakt. Vrouwen hebben direct door dat er emotioneel iets niet in orde is met je en delen als het er op aan komt, hun leven toch liever met man die geen psycholoog nodig heeft. Wat nu?

Er was eens een tweeling. Hun vader was zwaar alcoholisch, met een criminele inslag. Een van de broers wordt net zo’n alcoholist en minstens zo crimineel als zijn vader. Hij gaat gevangenis in, gevangenis uit. Zijn broer daarentegen, heeft een succesvolle bevredigende baan, is getrouwd met de liefde van zijn leven en woont met zijn gezin in een prachtig groot huis. Een onderzoeker wil weten hoe het komt dat zij zo verschillend terechtgekomen zijn in hun leven, het lot buiten beschouwing gelaten. De criminele broer beantwoordt zijn vraag: Vind je het gek dat ik hier zit, met zo’n vader als voorbeeld? De andere broer geeft precies hetzelfde antwoord.

De ene broer weet niet beter en ziet zichzelf als slachtoffer van de omstandigheden. De andere broer gebruikt zijn slechte jeugd in zijn voordeel als afschrikwekkend voorbeeld hoe vooral niet te leven.

Als jij meer manieren weet hoe je van je zwakte je kracht maakt, deel het dan in de reacties hieronder.

 

 1. Je aantrekkelijke eigenschappen meer accentueren

Het zou kunnen dat je chronisch ziek of gehandicapt bent. Dat kan zo wezen, maar het definieert je niet, dus staar je er niet blind op. Want er is zoveel interessants aan jou, wat vrouwen erg aantrekkelijk vinden. Investeer in deze mooie eigenschappen en focus je daarop.

 

Gebreken waarover je wel invloed hebt

Je kunt ook gebreken hebben, waar je wel iets aan kunt doen. Obesitas; werkloosheid; weinig ervaring met dating, seks of relaties; een slechte conditie; verslavingen of een burn-out.

Deze problemen staan natuurlijk niet op zichzelf. Vaak komen ze samen met een shitstorm van schaamte, stress en onzekerheid over het probleem. En het zijn juist die neveneffecten die iemand zo undateable maken. Voor het soort problemen waar je wel invloed op uit kunt oefenen, is maar één logische oplossing:

 

Werken aan je probleem

Stel, je hebt geen werk en leeft al jaren van de bijstand. Je geeft vooral de maatschappij, de crisis andere factoren de schuld dat je geen werk hebt. Maar je merkt dat vrouwen er steeds weer op afknappen. Op een dag geef je toe aan jezelf dat ze toch wel een punt hebben. Dus je stelt je levensdoelen bij en geeft niet op voordat je werk vindt dat je voldoening geeft en waar je goed in bent.

Vallen vrouwen nu wel op je, omdat ze jouw werk leuk vinden? Misschien, maar het is vooral je toegenomen zelfvertrouwen dat onweerstaanbaar is. Je hebt geleerd dat je controle kan hebben over je leven, ondanks de crisis, de maatschappij en andere externe factoren. Je weet nu dat je in staat bent de doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gezet. Je wordt niet meer bestuurd door je problemen, maar jij zit nu zelf weer stevig achter het stuur. Je voelt je stukken beter over jezelf en dat maakt je veel aantrekkelijker.

Vrouwen willen alleen een relatie met een man aangaan als die zichzelf onder controle heeft en vertrouwen in zichzelf heeft. Dus werk daar eerst aan voordat je je in de datingpool stort.

 

Geen uitvluchten en excuses

Je hebt meer controle over je problemen dan je denkt. En die controle begint bij zelf de verantwoordelijkheid te nemen over die problemen. Een verslaving bijvoorbeeld, is een nasty bitch, maar zo lang een verslaafde zichzelf wijs blijft maken dat het komt door iets waar hij, eerlijk waar, geen invloed over heeft, leert hij er nooit overheen te komen.

Niemand zei dat het makkelijk was. Maar jij wou een vriendinnetje toch?

 

ONLINE WORKHSOP:

UNDATEABLE EN TOCH EEN RELATIE VINDEN

VRIJDAG 12 APRIL OM 19:00

Als jij alles lekker voor elkaar hebt in je leven, maar het vinden van een vervullende relatie wil maar niet lukken, dan heb je vast al ontdekt: de standaard dating tips helpen gewoon niet.

Deze workshop is voor jou als:
– Je verlangt intens naar diepgaande romantische en seksuele connectie met een vrouw.
– Maar: Je hebt weinig ervaring met relaties en/of intimiteit met vrouwen. Of dit al lange tijd niet meer gehad.
– Ergens geloof je dat het misschien niet (meer) voor jou is weggelegd…
– Je denkt dat vrouwen eigenlijk niet op jou zitten te wachten.
– Daar ben je dus helemaal klaar mee. Jij wil een overvloedig, gelukkig leven en dat wil je gaan delen met de allerleukste vriendin van de wereld.
– Je bent klaar voor de belangrijkste stap in je leven naar jouw nieuwe werkelijkheid.
– En: je bent bereid om je door niks meer tegen te laten houden.

Als jij jezelf herkent in 3 of meer van de bovenstaande punten, wees welkom!

Dit is wat je gaat leren in deze workshop:
– De meest gebruikelijke dating methodes en -adviezen en waarom ze niet werken voor ‘undateables
– 1 Simpel kernprincipe waar het allemaal op neer komt als je de liefde in je leven wilt gaan verwelkomen
– Hoe een undateable koe zijn droomvrouw haas vangt: 3 key ingrediënten
– I would do anything for love, but I won’t do that? Knal je recht door al je weerstand en zelf-sabotage heen
– De 7 geheimen van mijn meest undateable studenten hoe zij hun vriendin hebben gevonden
– Een super tip om door te pakken en in 3 maanden tijd jouw droomvrouw aan te trekken, for real

Inschrijven
Als je deze link als lezer van dit blog, is deelname voor jou gratis: gratis deelname Undateable en toch een relatie vinden

Kun je er niet bij zijn op 12 april?
Deze workshop is exclusief, er is geen herhaling van beschikbaar. Schrijf je dus alleen in als je echt 2 uur tijd kunt maken om deze eenmalige workshop te ontvangen. Anders heeft het geen zin.

Deelname is anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien.

 

Showing 4 comments
 • Danny
  Beantwoorden

  Ik kan het alleen maar bevestigen: zelfvertrouwen doet alles. Vroeger als jonge knaap had ik dat nul komma nul. Resultaat: had nooit een vriendin.

  Nu: ik voel en straal zelfvertrouwen uit door hetgeen wat ik als doel heb vooropgesteld en heb gerealiseerd: Resultaat: ik kan nu moeilijk kiezen welke vrouw ik wil uit mn keuze aanbod. 😉😉👍🏼.

  Mijn advies: heb je geen zelfvertrouwen, hou je NIET bezig met vrouwen en daten, maar hou je bezig met je zelfontplooiing, dan komt het zelfvertrouwen wel.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Bedankt Danny. Ik kan natuurlijk hard roepen in een blog als deze dat confidence = key, maar het zijn praktijkvoorbeelden als jij die deze ideeen bevestigen 🙂

 • Zpurnifosgnr
  Beantwoorden

  O kijk, een oude post. Maar aangezien je die nu weer aanhaalt, zal ik toch maar reageren alsof je hem net hebt geplaatst. 🙂

  Er zijn meerdere dingen waar ik niet zo tevreden over ben: mijn uiterlijk, mijn staat van werkzaamheid (gelukkig niet meer werkloos, maar nog lang geen voltijdsbaan) en dat ik wéér een avond thuisblijf in plaats van naar dat leuke concert te gaan. Maar ik zou mezelf daar niet onzeker over willen noemen. Ik weet donders goed dat ik beter moet eten en meer moet bewegen om er beter uit te zien.

  Het enige waar ik echt onzeker over ben is mijn omgang met mensen, en dan vooral met vrouwen. Ik kan blijkbaar alleen op een enge manier duidelijk maken dat ik iemand leuk vind. Hoe vaak ik al niet voor stalker of creep ben uitgemaakt… Sterker nog: zelfs als ik die bedoeling niet heb, voelen vrouwen en meisjes zich al belaagd! En in tegenstelling tot een moeilijke jeugd of een nare ziekte kun je niet zeggen dat het buiten jezelf ligt. Iedereen zegt in zo’n geval: “ja, je hebt het er ook zelf naar gemaakt!”

  Je begrijpt dat ik dan maar liever wegblijf van vriendschappelijk contact met mensen. Niet alleen om mezelf in te dekken, maar ook om hen te beschermen: als zij zich door mijn doen ongemakkelijk voelen of erger, heb ik alle reden om dat te laten. Blijven proberen met vallen en opstaan, daar wordt niemand beter van. Toch?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Zpurnifosgnr, bedankt voor je hartekreet. Ik lees dat je er enorm van baalt steeds voor creep uitgemaakt te worden als je gewoon alleen maar wat interesse toont, ongeacht je intenties. Als ik je tussen de regels doorlees, geloof ik dat dit een eigenwaarde issue is. De keren dat ik zelf een creepy gevoel kreeg bij mannen die contact met me maakten, of het nou flirty was of ‘gewoon’ vriendschappelijk… Ik voelde vooral hun onderliggende eigenwaarde, of beter: het schreeuwende gebrek daaraan. Het is een subtiele energie die ik duidelijk voelde, dat die mannen dat bij mij probeerden te halen: hun eigenwaarde, via mijn bevestiging (in de vorm van aandacht). En dat maakt dat je al snel creepy overkomt, wat je intenties ook zijn. Het zou zo jammer zijn om elk contact met vrouwen dan maar uit de weg te gaan. Daar wordt echt helemaal niemand beter van. Dit is de echte les: je hebt je eigenwaarde niet te halen bij anderen (vrouwen). Dit is een uitnodiging om het werk te doen in jezelf.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search