Ben jij een good boy?

Te lief. Dat is wat je misschien wel eens gehoord hebt van de vrouwen die je leuk vond. Je vrienden daarentegen, zijn echt gek op jou. “Gewoon lekker je goeie ouwe zelf blijven, dan komen ze vanzelf”, vertrouwen je ze toe, oorverdovend. Ze kunnen zich niet voorstellen hoe zo’n leuke, lieve, authentieke goeierd maar niet aan de vrouw kan komen. Ik wel.

Wat als je gewoon een goed karakter hebt? Respectvol zijn naar iedereen is een belangrijke waarde voor je.

Gevoelig voor afwijzing

Je wordt misschien wel eens ‘gevoelig’ genoemd. Dat klopt. Het raakt je extra hard als je onrecht ziet in de wereld. Mensen kunnen jou makkelijk raken. Een olifantenhuid heb je niet. Emoties komen extra hard binnen. Een simpele afwijzing kan je dagen tot weken uit het veld slaan.

Je hebt vast wel eens gehoord van de ‘nice guy’. Je weet wel, die sukkel waar dating goeroes het altijd over hebben, die je echt niet wilt zijn. Als oplossing bieden ze in cheesy acroniemen gevatte 12-stappenprogramma’s over hoe je het tegenovergestelde van de nice guy wordt: de enige echte Alpha man!

Er is alleen een probleempje. Jij bent niet stoer, niet macho, en zeker niet “Alpha”. Je hebt het misschien wel eens overwogen, omdat je hebt gehoord dat het goed schijnt te werken bij vrouwen. Maar als je dit masker op zet, voel je je doodongelukkig. Het zit gewoon niet in je karakter. Het is niet wie jij bent van binnen.

Cynisme = angst verstopt achter een zonnebril

De wereld is tegenwoordig zo cynisch dat het raar wordt gevonden om niet om je heen te schoppen, hard te schreeuwen of juist ongeïnteresseerd je schouders op te halen. Iets of iemand oprecht gewoon leuk en mooi vinden, is al snel verdacht.

Cynisme is niks anders dan angst verstopt achter een grote zonnebril. Maar het is wel de norm in deze wereld. Wat moet je daar als lieve sukkelaar toch mee aan?

Guess what, you’re a good boy!

En ik kan het weten, ik ben zelf zo’n lieve sukkelaar. Ik herkende mezelf dan ook hier en daar wel in dit filmpje. Lol, ouch!


Wat als ik je zou vertellen dat je helemaal geen grote alpha aap hoeft te worden voor succes bij vrouwen.

Vertel ik je straks. Maar eerst: waarom trekken good boys bij vrouwen eigenlijk zo vaak aan het kortste eind?

People pleasing = needy = niet sexy

Good boys zijn echte people pleasers. Een echte good boy wil het liefste gewoon aardig gevonden worden. Omdat hij zo gevoelig is, komt niet leuk gevonden worden of genegeerd worden keihard binnen. En die pijn moet worden voorkomen, vaak ten koste van hem zelf.

Pleasend gedrag komt dus voort uit angst. De angst voor afwijzing en niet goed genoeg zijn. Soms voelt die angst zelfs levensbedreigend. Totaal irrationeel, maarja he.

Wist je ook dat het precies dezelfde angst is die het tegenovergestelde machogedrag motiveert? Je ziet het heel duidelijk bij aanvankelijk leuke mannen, die opeens lomp en stoer gaan lopen doen. Maar in plaats van te gaan kruipen, gaan de alphamannetjes hun angsten en onzekerheid overschreeuwen.

Nu vraag je je vast af: maar werkt het ook? Trekt het vrouwen echt aan? Ja en nee. Hier kun je over mijn ervaring met een stoere pick-up artist lezen.

Zes succestips voor good boys

Dan nu het goede nieuws: ook good boys kunnen super succesvol zijn bij vrouwen, zonder te hoeven veranderen in iemand die ze niet zijn. Hier zijn zes tips hoe je je vermeende zwakte kan omtoveren in je superkracht.

1. Good boys zijn betere partners

Wees trots op eigen natuur, good boy! Dat jij van nature lief bent, daar kun je niks aan doen. En wat doen we met dingen waarmee we nou eenmaal geboren zijn?

We Own that shit!

Wist je dat lieve, trouwe mannen veel betere relatiepartners maken? Ze zijn misschien minder spannend en avontuurlijk dan de echte macho’s, maar het zijn wel rechtdoorzee mannen van hun woord, ze zijn loyaal tot het bittere eind en hebben aan een half woord vaak genoeg.

Al mijn partners zijn uitsluitend good boys. Waarom? Omdat ze keer op keer bewijzen dat ze 100% bereid zijn om voor de persoon te gaan die ze het leukst vinden om bij te zijn. Niet alleen met mooie woorden, maar vooral met daden. Voor minder doe ik het niet.

Lieve mannen maken bovendien veel makkelijker contact met vrouwen, omdat vrouwen zich bij hen niet bedreigd hoeven te voelen in een eerste contact. Een empathische man hoeft weinig moeite te doen om mensen zich bij hem op hun gemak te laten voelen.  

Toegegeven, bovengenoemd advies zou je ook van iedere goedbedoelende vriend kunnen krijgen. Hoe maak je het verschil?

2. Geef je grenzen aan

Wat good boys vaak vergeten in hun neiging om de ander tevreden te stellen is het aangeven van hun grenzen. Vaak denken ze dat vrouwen de enige zijn met grenzen om te bewaken. Laat dat idee los. Jij hebt ook je grenzen, dus bewaak ze.

Vind je zoenen op een eerste date te snel gaan? Kap haar pogingen af en zeg het tegen haar. Vind je het niet tof dat ze zonder reden een half uur te laat op jullie date verschijnt? Ga naar huis en laat haar het weer goed maken. Zo niet? Jammer dan voor haar. Wil je liever geen vrienden blijven met die ‘vriendin’ op wie je eigenlijk smoorverliefd bent? Maak een beslissing en vertel haar dat je kiest voor een leven zonder haar. Vind je het storend dat ze je tijd probeert op te eisen, net nu je lekker aan het werk bent? Vertel haar dan dat ze even moet wachten.

Jouw dates hebben, een beetje net zoals kleine kinderen, grenzen nodig. Daar doe je niet alleen je zelf, maar vooral hen het grootste plezier mee. Jij ervaart meer vrijheid en controle en zij zal meer respect voor jou voelen. Waarmee je jezelf aantrekkelijker maakt voor haar.

3. Leid

Good boys worden onaantrekkelijk als ze niet (durven te) leiden. Om de ander te pleasen vertonen ze al snel volgzaam gedrag en dat is killing voor de chemie. Wil jij weten hoe je de leiding neemt bij dates? Dat lees je hier.

Vind je het moeilijk om te leiden, misschien omdat je weinig ervaring met dating hebt, ga dan op partnerdansles, zoals Salsa of Lindy hop. Daar leer je om vrouwen goed te leiden vanuit je lichaam. Aanrader!

4. Daag haar uit

Een good boy is vaak afwachtend  bij het flirten en vraagt zich eerder af: hoe zie ik of zij flirt met mij? dan: hoe zorg ik dat mijn flirten haar verleidt? (hand in de lucht als jij in de 1e categorie hoort).

Allereerst: wacht niet op haar teken, maar begin zelf met flirten. Dat kan namelijk overal en altijd en met iedereen. Probeer haar een beetje uit haar tent te lokken, haar uit te dagen, of te teasen. ‘Wanna play? Laat maar eens zien of je aan mij gewaagd bent.’ Als je dit met overtuiging brengt (veel oefenen dus!), dan is het bij haar al snel: challenge accepted!

5. Vind de balans in je investeringen

Als jij de vrouw die je leuk vindt gelijk zou overladen met al je tijd, aandacht en cadeaus, zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen, maak je jezelf volstrekt ongeloofwaardig. Breng daarom een balans in de investeringen die je in haar doet en de investeringen die je in jezelf doet. Hoe je dat doet lees je hier.

6. Denk Gentleman

De medaille van de lieve man heeft twee kanten. Op de ene kant staat de volgzame good boy. Maar draai ‘m om en zie daar: de Gentleman! Toegeven, de gentleman is een ontzettende people pleaser, maar nooit ten koste van zichzelf. Hij weet iedere dame een fantastische avond te bezorgen, zonder daar al te veel moeite voor te doen. Hij is geweldig gezelschap, goed verzorgd, heeft niveau en is attent. Op het moment dat je als vrouw meer van hem wil en je jezelf bijna niet meer kunt inhouden, besluit hij nonchalant dat het tijd is om te gaan en zet je netjes af voor de taxi naar huis.

Bang om afgewezen te worden is de Gentleman allerminst. Vrouwen zijn bang om door hem te worden afgewezen.

Misschien valt niet iedere vrouw op het type Gentleman, maar doe mij er maar tien.

Good boys get friend zoned, no more!

Als jij je herkent in de omschrijving van de good boy, zul je merken dat je vaak in de friend zone terecht komt. Vrouwen lijken vooral te vallen op luidruchtige lomperikken.

Ik weet dat het beter kan en hoe je als good boy juist romantisch interessant kan worden voor vrouwen, waar zij jou voorheen vooral als goede buddy zagen.

Op donderdagavond 17 januari geef ik hier een gratis online workshop over. In dit webinar ‘Nooit meer in de Friend zone’ leer ik je alles wat je kunt doen om niet meer het maatje, maar wel die geweldige minnaar voor haar te worden.

Ben jij een good boy?

Ben jij een echte good boy? Geloof jij niet zo in cynisme of stoerdoenerij? Past dat ook niet bij jou? Vertel het me in de reacties.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search