Ben jij de liefde waard?

Date jij wel eens? Ooit? Ben je een ervaren dater of een absolute beginner? Hoe te daten als je graag een vaste relatie wil, maar je hebt geen idee hoe dat in z’n werk gaat… Daten. Interessant, maar kijk vooral naar de oncomfortabele vraag onder de vraag: ben jij de liefde waard?

Ik zou mezelf wel een ervaren dater willen noemen. Dat is ook niet zo vreemd, want ik ben er helemaal gek op. Het spannende gevoel van een heel nieuw iemand te leren kennen en samen een steeds grotere intimiteit op te bouwen. Ik vind het prachtig. Wat ik het allermooist vind van daten is de spiegel die de ander je voorhoudt. 

Van de man die ik op dit moment aan het daten ben, mag ik zo veel leren. Over mezelf. De mooie dingen, namelijk hoe ongelooflijk veel liefde ik in me heb. Maar ook de pijnlijke dingen: alle manieren waarop ik mezelf klem zet in romantische relaties. Onzinverhalen die ik mezelf vertel, over hoe liefde zou moeten zijn… En hoe het uiteindelijk echt is. Overweldigend mooi, als je ervoor openstaat. Het komt allemaal aan het licht. En soms is dat pijnlijk. Maar bovenal heel erg mooi. Ik lééf ervoor!

Ik moest hard werken voor de liefde…

De grootste mindfuck over de liefde in mijn leven als ervaren dater is: ik moet hard werken voor die liefde… Een coping mechanisme, weet ik. Zodat ik in ieder geval een hele diepe donkere kernovertuiging niet hoef te voelen: De liefde is eigenlijk niet voor mij bedoeld…

Auw. 

De liefde waard?

Ik weet dat deze pijnlijke overtuiging ergens in mijn kindertijd is geprogrammeerd. Ik weet ook dat deze overtuiging niet waar is. Plus dat ik alleen maar ellende ondervind van deze overtuiging in al mijn relaties. En toch, de overtuiging zit zo diep, dat ik me er A, vaak niet bewust van ben en B, de neiging soms toch niet kan weerstaan om te gaan werken voor de liefde. Bijvoorbeeld door net iets te zorgzaam te zijn voor de ander, en mezelf te vergeten. 

De ingebeelde leegte in je hart

Als ik heel eerlijk ben, dan denk ik dat het vele daten ook onder hard werken voor de liefde valt. Hoe heerlijk ik het ook vind. Ja, soms is al het daten ook een manier om die donkere ingebeelde leegte in mijn hart op te vullen. Zodat ik die, dankzij de belofte van een nieuwe liefde, in ieder geval even niet hoef te voelen. 

En nu komt de grote grap: ik verschil hierin niet zo veel van de absolute beginner in dating. Degene voor wie dating totaal onbereikbaar lijkt te zijn. Die nog nooit een vaste relatie heeft gehad. Maar die daar zo naar verlangt… Wij zijn niet zo verschillend van elkaar. We reiken zo uit. We proberen het zo hard. Hoe harder er wordt gewerkt, hoe minder resultaat het oplevert en hoe meer teleurstellingen. 

Geef het op

De liefde is niet voor mij bedoeld. Zodra ik doorheb dat ik weer eens helemaal vastloop in die leugen, dan weet ik, het enige wat ik hoef te doen is op te geven. Stop met werken voor de liefde, want het is er al, silly! Het gat in je hart is ingebeeld en er is altijd liefde in overvloed. Anderen gaan mij never nooit de romantische waardigheid geven waar ik zo naar honger. Want die moet uit MIJ komen. 

Geef het op. 

Ervaren dater, stop met werken. 

Absolute beginner, stop met zoeken. 

En word je gewaar van het daadwerkelijk vinden. 

Gratis online workshop:
Relatie vinden voor beginners
Vrijdag 21 juni

Ben jij klaar om de switch te maken van blijven zoeken naar vinden? Het ligt binnen handbereik, echt. Alleen weet je het nog niet. In mijn online workshop ‘Relatie vinden voor beginners’ krijg je super praktisch uitvoerbare eerste stappen om je droom werkelijkheid te maken in je leven. Zónder de hassle van dating apps, of icky ‘flirt technieken’. 

Deze workshop is voor jou als:

– Je redelijk nieuw bent in het veld van dating

– Je zelden goede ervaringen hebt gehad via dating apps

– Je ontmoet in jouw dagelijks leven weinig leuke vrouwen

– Je ziet op tegen het hele gedoe van dating

– Je bent niet op zoek naar zomaar iedere vrouw

– Maar wel de relatie van je leven

– En dat liefst zonder alle hassle van ‘daten’

Als jij jezelf herkent in 3 of meer van de bovenstaande punten, wees welkom!

Dit is wat je gaat leren in deze workshop:

– Zo vind je haar niet (maar wat iedereen je vertelt);

– Wat niemand je vertelt over hoe en waar je haar dus wel vindt

– Voorselectie, hoe doe je dat, en waarom is het zo belangrijk

– Het Tribe Model, waarmee mijn studenten hun partners hebben gevonden

– De 4 grote kansen op het vinden van een relatie;

– Wat je kunt doen zodat vrouwen jou gaan vinden en benaderen

– De 7 geheimen van mijn meest succesvolle studenten hoe zij hun vriendin hebben gevonden

– Een super tip om door te pakken en in 3 maanden tijd jouw droomvrouw aan te trekken, for real

INSCHRIJVEN

Voor de lezers van mijn blog, is deze worskhop helemaal gratis. Schrijf je dan in via deze link: gratis deelname Relatie vinden voor beginners.

Kun je er niet bij zijn op 21 juni?
Deze workshop is gratis, maar exclusief. Dat betekent: er is geen herhaling van beschikbaar. Schrijf je dus alleen in als je echt 2 uur tijd kunt maken om deze eenmalige workshop te ontvangen. Anders heeft het geen zin.

Deelname is anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search