Ben ik wel interessant genoeg?

Van de week had ik weer een fijne vraag van een cliënt om op te kauwen. 

“Altijd als ik een leuke vrouw zie staan en ik wil haar ontmoeten, dan gebeuren de volgende dingen bij mij:
Ik denk: zij wil vast nóóit wat met mij. Ik ben toch niet interessant genoeg. En dan benader ik haar toch maar niet.

Mijn vraag is nu: hoe overtuig ik mezelf ervan dat ik toch interessant genoeg ben?

Hoe kan ik ondanks mijn limiterende gedachtes toch op haar afstappen?”

Een herkenbaar probleem: op een leuke vrouw afstappen is lastig omdat limiterende gedachtes een zorgeloze toenaderingspoging gijzelen.

Wat te doen om probleemloos een praatje te maken met die meer-dan-aantrekkelijke dame?

1. Jij bent de interessantste hier, ok!

Waar je ook gaat, jij bent de interessantste. Als nu jouw eerste gedachte is: ‘Zal wel, maak dat de kat wijs!’ Dan denk je in de juiste richting: kat!

Stel, je loopt een ruimte binnen en daar zijn heel veel mensen die je niet kent. Hoe vaak komt het voor dat je je voelt alsof niemand jou iets kan maken? Dan moet er op z’n minst eerst iets heel geweldigs zijn gebeurd zoals een grote promotie, toch? Gelukkig heb je die prestaties helemaal niet nodig om je de Man te voelen. Leer van de wijsheid van de kat.

Wat zou kitty doen?
Bedenk hoe een kat zich gedraagt in het huis waar ze woont. Dit is hoe zij het ziet: het is háár huis. De eigenaar is slechts een bediende die iedere dag haar eten brengt. Iedere keer als jij een ruimte met mensen binnen loopt, hanteer dan de kat-benadering. Dat schept een heel ander perspectief: maak bezit van de ruimte en doe alsof het jouw huis is en deze mensen jouw gasten. Hoe zou je lopen? Hoe zou je de wereld in kijken? Je hoeft niet bang te zijn om arrogant over te komen, want je bent een hartelijke gastheer. Het is misschien even raar in het begin maar probeer eens een testritje te maken in deze nieuwe attitude en laat je verrassen door hoeveel zelfverzekerder je je voelt en wat het effect op je omgeving is.

2. Beoefen positieve zelf affirmaties iedere dag

Ho! Hoe kan je je nou ergens de eigenaar over voelen als je dat niet bent? In dat geval kunnen positieve zelf affirmaties je flink helpen. Positieve zelf affirmaties zijn al je fijne positieve eigenschappen, verpakt in compacte opsommingen die je jezelf regelmatig vertelt. Bijvoorbeeld: ‘Ik kan mijn vrienden altijd aan het lachen maken. Ik ga altijd in stijl gekleed. Ik kan babies laten stoppen met huilen. Ik ben de beste pokeraar die ik ken, enzovoort…”

Deze opsomming van jouw goede eigenschappen vertel je jezelf iedere dag vlak voor het slapen gaan, gedurende minstens 30 dagen. Je zal merken dat niet alleen je basis zelfvertrouwen met sprongen vooruit gaat, je slaapt er ook een stuk lekkerder van iedere nacht.

3. Doe iedere dag iets dat je eigenlijk niet durft

Een zelfverzekerd gevoel helpt je heel goed om toenadering te zoeken. En als je dit gevoel combineert met een totale fuck-it attitude, dan staat niks je meer in de weg om probleemloos de mooiste vrouwen te benaderen, waar en wanneer je maar wil.

Een fuck-it attitude?
Hoe kom je daar aan? Door iedere dag iets te doen wat je eigenlijk niet durft. Dit is een geweldige oefening om je comfort zone flink uit te breiden. Dit hoeven geen gruwelijke angsten te zijn. Aan welke kleine dingen denk jij bij iets dat je eigenlijk niet durft? Dit kan een telefoontje zijn waar je tegenop ziet. Of alsnog sorry zeggen tegen iemand die je ooit niet zo netjes behandeld hebt. Of languit op de grond gaan liggen in een druk voetgangersgebied. Beoefen deze kleine uitdagingen iedere dag gedurende – je raad het al – 30 dagen. Daag jezelf steeds meer uit en voel het immense verschil tussen je angstige zelf en je dappere zelf na deze maand.

Vergeet vooral niet de mooiste dame van het feest te benaderen en begin gewoon eens met ‘hoi’. Niet zo moeilijk meer hè. Zei het toch.

Wat zou jouw advies zijn? Wat zijn jouw beste manieren om jezelf uit je comfort zone te halen? Laat het weten in de comments hieronder.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Wall-e EveVan droogstaan naar droomvrouw in 10 warpzones