Nooit dates? Dit is de belangrijkste reden

Is het uiterlijk? Nee. Is het verlegenheid? Ook niet. Misschien zijn sommige mensen gewoon heel onhandig met dating. Kan, maar ook onhandige mensen krijgen leuke, vervullende relaties. Wat is dan wel de belangrijkste reden dat sommigen nooit dates kunnen krijgen en andere mensen wel?

De allerbelangrijkste sta-in-de-weg tussen die tussen jou en leuke vrouwen in staat, is heel paradoxaal: je overtuiging dat jij nooit leuke dates hebt. Dat is natuurlijk een naar beneden spiralend kip-ei verhaal waar geen einde aan komt, totdat je één van de twee doorbreekt. Hoe zorgt deze overtuiging ervoor dat er geen dates in de agenda belanden? De constatering dat je geen dates hebt, leidt op een logische manier naar de overtuiging dat je geen dates hebt. Duidelijk. Maar die overtuiging zorgt er ook weer voor dat je geen dates zult hebben, enzovoorts. Onze werkelijkheid heeft namelijk de onbedwingbare neiging om zich aan te passen aan hoe we de wereld zien. Hoe meer we geloven in een bepaalde uitkomst, hoe meer dat is wat we ook zullen krijgen.

Altijd leuke dates

Gelukkig kunnen we dat geloof ook omdraaien in ons eigen voordeel. Maak je zelf dus niet langer wijs: ik heb nooit dates. Maar zeg: ik heb altijd ruim voldoende dates met leuke vrouwen. Heel belangrijk: vertel het ook op deze manier aan je omgeving. En als je dat echt niet over je lippen kunt krijgen, besluit dan in ieder geval om nooit maar dan ook nooit meer tegen mensen te zeggen dat je zelden dates hebt. Als je één ding in je gedrag kon veranderen, laat het dan dat zijn.

Hier een voorbeeld uit de marketingwereld. Stel, je wilt een grote aankoop doen. Wie vertrouw je meer: de verkoper die zegt dat hij al veel tevreden klanten heeft gehad, of de verkoper die tegen je klaagt dat hij nooit klanten heeft?

Maar als iedereen weet dat je zo veel aan het daten bent, schrikt dat vrouwen dan niet af? Juist niet. Je hoeft niet bang te zijn dat vrouwen je gaan zien als een player. Veel dates hebben werkt, net als in marketing, als het adverteren met tevreden klanten, zolang het geen opscheppen wordt. Het maakt op z’n minst nieuwsgierig.

Fake it until you make it werkt niet

Jezelf overtuig je niet zo gemakkelijk, als je rotsvast uit gaat van het tegendeel. Maak je positieve overtuiging dan ook zo realistisch mogelijk voor jezelf. Fake it until you make it werkt niet, omdat het niet realistisch voelt voor je. Maar je eigen verborgen potentie is zeer realistisch aanwezig. Boor het aan. Misschien heb je dit jaar nog niet zoveel dates gehad, maar er was wellicht een keer dat je succesvol was bij een zeer aantrekkelijke vrouw. Doorzie al het potentieel diep binnenin je en gedraag je alsof je het al hebt gemanifesteerd. De jaren ’70 rockband Alice Cooper was jaren lang aan het ploeteren voordat zeAlice Cooper you're welcome definitief doorbraken. Hun manager vertelde de honger lijdende band in die begindagen: ‘Gedraag je als rocksterren’ De rest is geschiedenis.

Zoek de rockster binnen in je die je bent. Je hebt niks te verliezen en een wereld te winnen.

Wil jij gaan werken aan je overtuigingen zodat die leuke vriendin opeens wel bereikbaar is? Kom dan naar mijn:

AANBIEDING: TRAINING ‘ZO KRIJG JE EEN VRIENDIN’

Deze training kost normaal €197, maar nu betaal je €41. Schrijf je snel in, er is maar beperkt plek, omdat ik in verband met persoonlijke aandacht, met kleine groepen werk. Meer informatie vind je hier.

SCHRIJF JE NU HIER IN

 

En zo krijg je ze ook, die leuke dates:

Grote kans dat jouw leven in de praktijk binnenkort overeen gaat komen met je nieuwe overtuigingen als je mijn Comfort zone challenge gaat doen. Het leert je om je angsten te overwinnen en beter contact met vrouwen te leggen.

Download de gratis training hier. 

En jij? Wat geloof jij? Deel het met me in de comments. Het is voor mij erg waardevol om met likeminds zoals jij van gedachten te kunnen wisselen. Het doet me plezier om je te antwoorden. 

Showing 2 comments
 • R
  Beantwoorden

  Hoi Klazien, dankjewel voor dit artikel en je werk in het algemeen. Niets dan lof! Hoewel, wel een klein puntje:

  Ik ben het met je eens dat zelfvertrouwen, want daar hebben we het hier volgens mij eigenlijk over, een hele belangrijke factor is. Als je in jezelf gelooft, of dat in ieder geval geloofwaardig kan veinzen, straalt dat naar buiten door en dat zet richting anderen (in dit geval vrouwen) een veilige, ontspannen sfeer neer die toenadering vergemakkelijkt.

  Echter, ik ben er van overtuigd dat dit niet de belangrijkste factor is met betrekking tot het regelen van dates. Benaderbaar zijn en zelfvertrouwen uitstralen is ontzettend belangrijk, maar werkt in mijn ervaring voornamelijk ten behoeve van het in contact komen met anderen. Een leuk gesprek aangaan, niet bang zijn om jezelf met vreemden in contact te brengen. Dat daardoor het vragen naar een date gemakkelijker wordt, ben ik ook met je eens. Maar het is, nogmaals in mijn ervaring, zeker geen garantie voor een succesvoller aantal afspraakjes.

  Zelf heb ik, als oorspronkelijk ontzettend verlegen jongen, geleerd om me naar buiten toe te gedragen zoals ik gezien wil worden. Vriendelijk, cool, grappig, benaderbaar, gewoon heel erg leuk. 🙂 Ik heb mezelf zelfs een tijd bewust aan een eigen branding-strategie onderworpen; op een niet-intrusieve manier moet iedereen te weten kunnen komen hoe leuk ik ben. En daarvan is niets gespeeld of gelogen. De rockstertheorie is niet een truc, ik bén een fucking rockster!
  Maar als je, ondanks deze instelling, keer op keer nul op het rekest krijgt wat betreft dates, dan moet er iets anders meespelen. In contact komen met vrouwen, zelfs als ik ze al heel erg leuk vind, is in veel gevallen niet het probleem. Uiterlijk volgens mij (en anderen aan wie ik het gevraagd heb) ook niet per se. Gesprekken lopen doorgaans best wel soepel, dat is het probleem ook niet. Maar zodra ik de stap maak richting een date, of een andere uiting van romantische interesse, merk ik direct een verandering in de sfeer onderling. Paniek wil ik het nog net niet noemen, maar het komt wel over als een schrikreactie. Het lijkt alsof de gedachte van een date nog nooit bij de vrouw in kwestie is opgekomen, alsof ze er zeker van was dat dit bij mij niet zou gebeuren. En dit gebeurt niet een enkele keer, maar letterlijk elke keer bij elke vrouw die ik leuk vind. Waar dit aan ligt? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Maar het is ongelofelijk demotiverend.

  Hoe dan ook, de reden dat ik mijn situatie hier in het (heel erg) kort beschrijf, is dat ik dus denk dat er naast zelfvertrouwen nog meer heel belangrijke factoren meetellen. Zelfvertrouwen staat zeker in de top 3, maar als het niet lukt om dates te krijgen ligt het mijns inziens niet per se hieraan. Wat we volgens mij niet nodig hebben zijn nog meer van nature onzekere jongens die zich op een gekunstelde manier voller proberen te pompen met zelfvertrouwen, dat komt zo treurig over als het niet op een natuurlijke/eigen manier lukt.
  Wat zou ik graag deze set romantische-interactiefactoren compleet maken, dan zou ik niet alleen mijn eigen leven op orde hebben, maar ook hier daadwerkelijk een nuttige bijdrage kunnen leveren. 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey R, bedankt voor je geweldige uitgebreide reactie. Je hebt helemaal gelijk dat je basiszelfvertrouwen niet het enige ingrediënt is om leuke dates te krijgen. Dat is het namelijk zeker niet, hoewel het wel het meest essentiële is. Het belangrijkste heb je dus al in orde, dat verzeker ik je. Maar het zou heel goed kunnen dat je met je natuurlijke zelfverzekerde houding een heel ander soort interesse wekt bij de vrouwen die jij leuk vindt, zonder dat je het door hebt. Daardoor zijn ze nogal verbaasd als je het over de romantische boeg wil gooien. En daar zit een interessant en leerzaam onderzoek voor je. Wat zou dat verschil in intenties, verwachtingen en interactie kunnen zijn? Je vindt het antwoord in jezelf.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Mestival - open en bloot over de liefdelippen zorgelijk twijfel