Als je nog nooit een vriendin hebt gehad

Wat als je nog nooit een vriendin hebt gehad? Al je hele leven ben je single… Je zou niet eens weten hoe dat is… Een relatie. Je gebrek aan ervaring werkt je tegen… Denk je. 

 

Dat dachten mijn studenten ook toen ze bij mij aanklopten. Dit zijn enkele van hun gedachten die ik vaak hoor: 

‘Wat heb ik een vrouw nou te bieden…’

‘Ik weet nooit wat te zeggen tegen vrouwen, dus zeg ik maar niks…’

‘Ik ben nou niet echt seksueel aantrekkelijk ofzo…’

‘Een vriendin? Ik weet niet eens wat een vrouw van mij verwacht in een relatie. Want ik heb er nog nooit één gehad…’

 

Ga voor bewijs

Ik kan theorie aanbieden wat ik wil. Hoe je dat doet: een echte vriendin vinden. Ik raak er nooit over uitgepraat. Net als allerlei coaches in het veld trouwens. Ze weten allemaal heel goed hoe het moet, de liefde vinden. Kijk bij het selecteren van de persoon die jou hierbij mag helpen niet alleen naar wat hij of zij zegt, maar voorál naar hun resultaten. Omdat je het wáárd bent.

Er gaat niks boven hard bewijs. Want mijn studenten krijgen ze: echte, duurzame, romantische relaties. Iedere keer als een student me laat weten dat hij de liefde heeft gevonden kan ik het bijna niet geloven. Wat iedereen er ook over zegt, het is echt niet makkelijk, de liefde te vinden. Maar man man man, ik lééf hiervoor! Dit is één van de vele ervaringen:

Ik heb iemand in mijn leven die ik sinds twee weken mijn vriendinnetje mag noemen. Terugkijkend denk ik dat de cursus mij focus gaf in de zoektocht. Kantelpunt voor mij is te beseffen dat ik minder m’n best hoef te doen en meer mag zijn wie ik ben en dat ook mag uitdragen. Hoewel ik natuurlijk zelf initiatieven nam in het uitvragen van vrouwen, merkte ik dat vrouwen ook achter mij aan gingen. De vrouw waar ik nu een relatie mee heb was bijvoorbeeld vrij vasthoudend voor een lange tijd.

Erg leuk om te vertellen is dat een heleboel onzekerheden als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Op het fysieke vlak voel ik me erg vrij en zeker. En ik krijg zeg maar zeer goede recensies: “Ik heb nog nooit zo lekker gezoend”. Mijn lengte (163 cm) is altijd wel een onzekerheidje voor me geweest. Ik kan er goed mee leven en ik heb het geaccepteerd en liet me er steeds minder door tegenhouden. Maar het blijft extra leuk als het voor mijn vriendin blijkbaar ook geen issue aangezien zij 1.86 lang is.  – Sam

Je leven drastisch en blijvend veranderen

Soms vergeet ik hoe bijzonder het is wat voor werk ik eigenlijk doe… Als ik later de verhalen teruglees van mijn studenten, hoe zij de liefde hebben gevonden… 

En dat vervult me met diepe trots. Trots op mezelf dat ik ertoe in staat ben om mannen te bewegen hun leven drastisch en blijvend te veranderen. En trots op de mannen. Dat zij de enorme moed tonen om hun eigen demonen verdomme nu eens aan te kijken en zelf het werk gaan doen wat er nodig is, en niet opgeven. De mannen met wie ik mag werken zijn de aller-beste, aller-moedigste mannen die ik ken. 

Dit is mijn belofte

En het vervult me met zoveel dankbaarheid. Voor het prachtige werk dat ik mag doen in de wereld. En de geweldige mannen met wie ik mag samenwerken en me in vertrouwen nemen. Opdat we samen een rimpeleffect mogen creëren, ook naar de vrouwen toe die deze mannen aan de haak slaan. Soms ontmoet ik de nieuwe partners van mijn studenten. Dolgelukkig met zo’n superman. Eentje die echt is. Die wel durft te leven vanuit zijn hart. Een man die blijft. 

Dit is mijn roeping. Dit is wat ik beloof: ik zal dit blijven doen. Want er is niks wat mij meer vervult dan dit. Daarnaast vind ik het ook gewoon super gaaf. 

 

Donderdag 4 november: Gratis online workshop
‘Zo vind je haar wél’

Wil jij net als mijn andere studenten ook een begin maken met het vinden van die geweldige relatie? Laat me je uitnodigen voor mijn online workshop ‘Zo vind je haar wél’. In deze workshop deel ik mijn allerbeste kennis met je, als jij op zoek bent naar een relatie. En het mooie is: deze workshop is helemaal gratis.

In deze workshop ga je leren:
De 3 geheimen die niemand jou vertelt over het vinden van jouw ideale match;
Het beste systeem om een vriendin te vinden, dat dating sites by-passt, zodat je die niet nodig hebt;
Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;
5 Kansen op liefde die zich aandienen vlak na de lockdown;
De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;
Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom.

Inschrijven doe je hier: Gratis online workshop Zo vind je haar wel

Als je deze avond niet kan, geen nood. Ik stel voor iedere inschrijver gratis een replay ter beschikking gedurende drie dagen erna.

Showing 2 comments
 • Bert
  Beantwoorden

  Ik ben zo’n iemand die nog nooit een vriendin heeft gehad.
  45 jaar ben ik nu, nog nooit aan mijn ouders een vriendin kunnen voorstellen, nog nooit.
  Vroeger, een jaar of 30 geleden, zag ik klasgenoten vriendin na vriendin krijgen, en ik bleef altijd alleen met een (destijds) schoolkametaad.

  Ik heb het hier al eens eerder geschreven, in het verleden ben ik lid geweest van diverse datingsites, betaalde en gratis sites, maar zoals de meeste mannen ervaren, zonder succes.
  Voor een vrouw werkt het allemaal anders aldaar, zij hoeven geen moeite te doen ; zij kunnen lekker om hun luie stoel plaatjes kijken in de “catalogus” van mensen die zich aanbieden nadat ze haar gemaild hebben, voor en na jou tig anderen.

  Wildvreemde mensen die mij hardop hoorbaar en zichtbaar staan uit te lachen op straat, in mijn bijzijn gemene opmerkingen maken zoals “ha, ha, ha wat een kop, wat een harses” en zegt een kerel tegen zijn vrouw in de stad “is het je weleens opgevallen hoe lelijk sommige mensen zijn”, en daarbij minderwaardig mijn kant opkijkend.
  Wildvreemde mensen die gniffelend en grijnzend mijn kant op staan te kijken.
  Ikzelf ben heel gevoelig, en heb altijd geleerd om mensen met respect te behandelen, ongeacht hoe je bent en wat je bent, maar wanneer je bovenstaande je hele leven al ervaart, bemoeilijkt het mij om in contact te komen met vrouwen, en onbewust ga je toch denken “zij zal mij ook wel niet willen”.

  Op het werk heb ik een collega voor wie nagenoeg alle vrouwen vallen, alles wat hij zegt en doet vinden ze leuk. En waarom… Hij heeft zijn uiterlijk mee voorkomen mee, vlotte babbel. Een vrouwenmsgneet.
  Waarom gaat het bij hem zo makkelijk, en krijg ik alleen maar teleurstelling?
  Ik had een tijd lang contact via Facebook met een mevrouw uit Noord Brabant, welke nog bij RTL nieuws is geweest omtrent corona.
  Ze heeft hiervoor veel moeilijkheden gehad, wilde haar alleen maar opbeuren, goed bedoelde interesse tonen (ik “kon” haar al voordat ze op tv kwam “).. Kreeg ineens gigantisch de wind van voren, terwijl ik via messenger normaal en dankbaar contact (van haar kant) had met haar,..
  Wilde alleen maar iets vriendelijks doen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Bert, dankjewel voor het delen van je frustraties. En ja, op deze leeftijd nog nooit een relatie hebben gehad, dat is ook heel frustrerend. Zeker als je ziet dat anderen het wel lukt. Om even heel eerlijk tegen je te zijn (want aan poeslief gedrag heb je niets als je wil dat er iets veranderd) en ik zeg dit met liefde: ik hoor tussen je regels door ook slachtoffergedrag. Misschien vind je dit niet leuk om als feedback te krijgen, maar eigenlijk is het heel goed nieuws, want het geeft je eindelijk de juiste tools in handen, om iets aan jouw vervelende situatie te veranderen. Want het is namelijk de reden dat vrouwen je mijden. Dus hier de vraag der vragen: Ga jij iets aan jouw eigen slachtofferigheid doen, om een start te maken met het veranderen van je leven? Of wil je liever dat alles blijft zoals het voor jou altijd is geweest; klaag je liever en krijg je ‘gelijk’ (‘zie je wel, geen vrouw wil mij’)?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

lippen zorgelijk twijfel