Als je er even helemaal doorheen zit

Ik staar al minutenlang naar een leeg wit rechthoek op mijn computerscherm. Maar het lukt me gewoon helemaal niet vandaag. Iets positiefs vertellen aan de lezers over de liefde. Ik graaf diep in mijn hart om te zoeken of daarbinnen nog een leuk bemoedigend woord te vinden is wat ik nog niet eerder heb gedeeld in een blog. Het zit er genoeg. Maar mijn hart zit vandaag op slot.

 

Ik zit er even helemaal doorheen deze week. Sinds ik thuis ben van het geweldige Nowhere Festival, waar letterlijk en figuurlijk alles Liefde is, valt de dagelijkse werkelijkheid thuis me ineens nogal rauw op mijn dak. Daar heb ik vaker last van als ik net terug ben van een fantastische vakantie. Van zo’n hoog hoogtepunt kun je flink opknappen, maar je kunt er ook hard van naar beneden donderen.

 

Ben ik eigenlijk wel zo goed bezig?

Mijn geliefde heb ik even genoeg gezien de afgelopen tijd. Na zo’n intensief samenzijn op reis heb ik minder behoefte om bij hem te zijn. Ik vraag me af of dit een slecht teken is…

Door de zomertijd is het extra hard werken voor minder singles. Iedereen is op vakantie. Ik voel me onzeker of ik nog wel rond kan komen deze maanden. Ondernemen is vrijheid, maar ook onzekerheid. En dat is permanent stressvol, vooral in de komkommertijd.

Ook mis ik de mannen met wie ik net mijn laatste cursus ‘Vind je volgende vriendin’ heb afgerond. Ze hebben geweldige resultaten behaald, en zijn voor het eerst in hun leven lekker aan het daten met veel leuke meiden. Niks vervult me dieper dan de singles met wie ik werk gelukkig te zien. Maar ik voel me als een moeder met het lege nestsyndroom. Ik mis ze echt, die mooie mannen…

 

Ik denk mezelf naar beneden

Ik heb ontzettend veel behoefte om mijn vrienden te zien nu, om even uit te huilen nu het voor de verandering eens wat minder met mij gaat. Want eigenlijk gaat het altijd goed met mij. Maar ze geven niet thuis. Al die goede intenties ‘Ja, we moeten elkaar ECHT weer een keer spreken’, maken het alleen maar erger…

Wat me doet terugdenken aan alle vriendschappen die me ooit pijnlijk verlaten hebben. Wat me weer doet denken aan dat ik misschien een heel egocentrisch mens diep van binnen ben, die het niet waard is om vrienden mee te zijn. En zo denk ik mezelf in mijn eentje in een diep donker dal.

 

Je bent al aan het groeien

En vanuit mijn donkere holletje op deze stralende hoogzomerdag, wat wil ik graag tegen jou zeggen, lieve single man die dit leest?

Ik weet het even niet eerlijk gezegd…

Misschien dit. Als je er even helemaal doorheen zit. Onzichtbaar voor de wereld. Nooit goed genoeg, hoe hard je je best ook doet. Het is okee. Het is zelfs nodig. Voel je dat je aan het groeien bent? Dat er verandering gaat komen? Mijn twijfels en angsten zijn mijn raketbrandstof om door te stoten, alleen als ik ze eerlijk onder ogen durf te komen. Ik voel steeds sterker de behoefte om in mezelf te investeren en beter te worden dan ik gisteren was, ook al betekent het dat ik een stap terug moet zetten.  

Maar nu nog even niet. Ik sluit de gordijnen en blijf lekker in bed liggen. Morgen.

 

Ik ben benieuwd hoe jij je NU voelt op dit moment? Of het nou positief of negatief is, durf jij radicaal eerlijk te zijn? Deel het in de reacties.

 

Wel leuk: gratis trainingen weggeven

Een van de dingen die me blijft vervullen met vreugde is mijn kennis gratis weggeven aan iedereen die het nodig heeft. Daarom is er aanstaande woensdagavond 18 juli weer een gratis online training van mij ‘Beter flirten met consent’.

 

Je krijgt van mij een hele berg praktische flirttips, hoe je consent kunt inzetten als powertool om veel succesvoller met vrouwen te worden.

 

In dit webinar leer je:
Hoe te flirten met consent als een man;
Hoe je de seksuele spanning met een paar woorden enorm kan laten escaleren;
Hoe je consent kunt gebruiken om minder in je hoofd en meer in je gevoel te komen, waardoor je spontaner kunt flirten, zonder zorgen;
Non-verbaal flirten met consent;
Vaker een ‘ja’ krijgen;
Relaxed omgaan met afwijzingen;
En wat je kunt doen om deze methodes direct in je flirten te implementeren.

Schrijf je nu in voor dit eenmalige webinar en leer flirten op een manier die bij jou past.

 

Showing 2 comments
 • Bas
  Beantwoorden

  Phoe Klazien je bent niet alleen!
  Ik voel me zwaar klote!
  Mijn verhaal is echt te lang en te complex om hier op te schrijven maar in het kort komt het er op neer dat ik na mijn scheiding (4.5 jaar geleden) in een rollercoaster van emoties terecht ben gekomen.
  Ik heb al jaren therapie maar kwam niet verder en heb zojuist een intake gesprek gehad bij de psychiater, daar heb ik weer alles moeten oprakelen en is weer erg confronterend!
  Mijn therapeute mag de diagnose niet stellen maar denkt dat ik met een persoonlijkheid stoornis kamp.
  Hierin zit oa verlatingsangst en je zelf minderwaardig voelen en laag zelf beeld en niet alleen kunnen zijn en niet los kunnen laten,vaal angst en nog veel meer.
  Allemaal heel confronterend maar ben wel blij dat ik het hoger op zoek en aan mezelf ga werken!
  Wordt tijd dat ik eens in ga zien wat ik waard ben!
  Hoop dat jij snel weer uit je dipje komt!
  Warme groet, Bas xxx

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Bas, ontzettend bedankt voor het delen van dit kwetsbare bericht. Wat een lef ook van je om je problemen echt het hoofd te bieden. Dat is een fantastische investering en een grote stap voorwaards. Want mijn god, je bent zoveel waard. En je hebt zoveel te bieden. Je bent prachtig en ik hoop dat binnenkort de hele wereld dat mag zien 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search