Mijn aantal dates is onlangs geëxplodeerd

Het is gezellig druk in mijn agenda. Maandag een date, dinsdag een date, woensdag een date en ook nog één op zaterdagmiddag. De volgende week begint ook al aardig vol te lopen. Dit zijn geen ‘werk dates’. Gelukkig heb ik als single zelf ook een liefdesleven. Dit zijn stuk voor stuk fantastische mannen, allemaal off-line ontmoet. Hoe komt het dat mijn aantal dates onlangs zo hard is toegenomen, zonder de hulp van dating apps?

Precies een jaar geleden werd ik na een relatie van twee en een half jaar opeens weer vrijgezel. Auw! De eerste paar maanden stond mijn hoofd helemaal niet naar daten. Maar toen ik er wel weer naar verlangde, stroomde het aanbod niet bepaald binnen. Een single dating expert zonder dates, het moet niet gekker worden. Ik voelde me best eenzaam. En ik schaamde me een beetje. Ik zou mijn eigen adviezen weer op mezelf moeten gaan toepassen. Maar dat is wel even iets anders zeg. Ik vond het niet makkelijk. Maar ik geloof dat ik momenteel nog nooit zoveel overvloed aan leuke dates in mijn leven heb gehad. 

Vind je niche

Een van de eerste dingen die ik meestal tegen zoekende singles zeg, is ‘vis niet in de grote vijvers maar vind je niche’. Okee, prima. Wat heb ik altijd al een keer willen doen? Het moet iets nieuws zijn en een beetje spannend. Ik pakte mijn lijst van goede voornemens erbij die ik vorig jaar had gemaakt met oud en nieuw.

Oh fuck, het staat er echt: ik wil een keer worden vastgebonden. Moet ik dit echt gaan doen? Ja, want ik heb het nog nooit gedaan en het is behoorlijk uit mijn comfort zone. Dus ik google ‘bondage workshops in Amsterdam’. Na heel wat zoeken vind ik er één. Ik trek de stoute schoenen aan en ga er naar toe.

Yoga met touwen

Schuchter betreed ik de dojo. De bondage van deze workshop heeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niets met erotiek te maken. Iedereen is gekleed in yoga kleding en de beoefening zelf is ook het beste te omschrijven als yoga, maar dan met behulp van touwen. Deze helpen je lichaam te stretchen in bepaalde posities, die een diep meditatief gevoel veroorzaken. Heel zen. Ik was gelijk verkocht en besloot vaker langs te komen.

Zodoende. Klazien heeft een rare nieuwe hobby. Later kom ik er achter dat ze ook sociale meetups organiseren. Ik ga er heen en merk dat ik er vrijuit kan praten met like-minds, zonder te worden gestigmatiseerd. Wow, wat is dit fijn! Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om deze toffe mensen te ontmoeten en met ze te praten. Iedereen luistert naar elkaar met respect en interesse. We leren allemaal van elkaar en leggen nieuwe contacten. Yes, dit zijn mijn soort geeks. Ik straal er van en kleed me er iedere keer weer extra leuk voor aan.

En toen kwamen de dates

En toen kwamen ze langzaam maar zeker. De dates, als neven-effect van het plezier dat ik voor mezelf had gecreëerd. Niet meteen op de events zelf, maar vooral in de vorm van dit soort berichtjes: ‘Hey, ik zag je laatst op de meetup. Je was zo aan het stralen. Heb je zin om eens wat met me te drinken?’ Hoe meer ik op plekken kom die ik tof vind, hoe meer dates zich aandienen. Ik zit momenteel op een gemiddelde van drie per week en ik vind het heerlijk. Meestal blijft het bij één keer, maar soms blijft er eentje hangen die extra bijzonder is, en dat is ook leuk, maar daar gaat het niet om. Wat ik zo geweldig aan daten vind, is dat je voor een kort moment een mooie tijd kan delen met een aantrekkelijk nieuw persoon, met wie je leuke dingen gemeen hebt.

Misschien vraag je je nu af: ‘Zij heeft makkelijk praten, zij is een vrouw’. Bedenk dan dat veel vrouwen bij mij in Amsterdam zich hetzelfde wijsmaken over mannen, maar dan zo: ‘Het lukt mij niet een leuke date te vinden omdat er een vrouwenoverschot in Amsterdam is’. Het is enkel een excuus dat je verzint om je gevoelde gebrek aan dates te verantwoorden in je hoofd. Lekker veilig en je hoeft niet in actie te komen. Afgezien of je ‘gelijk’ hebt of niet, stel jezelf de eerlijke vraag: dragen dit soort overtuigingen bij aan mijn eigen succes, de ja of de nee?

Of je nou man of vrouw bent, het vinden van jouw unieke niche zal je gegarandeerd aan meer dates helpen. Hoe kun je dit in je eigen leven organiseren? Knopen met touwen zal misschien niet voor jou werken, omdat dit heel persoonlijk is voor mij. Maar ga eens bij jezelf na wat jij altijd al hebt willen doen of leren en ga het gewoon DOEN. Er zal niks gebeuren als je niet in actie komt, want als je doet wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg.

Wil jij nu in actie komen?

Download dan mijn gratis training, de Comfort zone challenge’. Dit zijn 28 praktische oefeningen om je onzekerheid te overwinnen bij leuke nieuwe vrouwen.

Download ‘m hier.

Ga eens na bij jezelf: wat zou jij binnenkort graag willen leren? En hoe zou je dat willen doen?

Deel het met me in de reacties hieronder.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Scott Pilgrim and Ramona FlowersKlazien met Al Green Let's stay together