3 tips voor het genezen van liefdesverdriet

Liefdesverdriet. Het overkomt de besten van ons. Soms overvalt het je na het beëindigen van een relatie. Maar soms word je er eerder mee geconfronteerd dan je lief is. Zelfs nog voordat je een relatie hebt kunnen opbouwen met degene op wie je zo gek bent. En dat kan minstens zo pijnlijk zijn. Leer hier hoe te genezen van liefdesverdriet.

Voor het helen van een gebroken hart is het ten eerste goed om te beseffen wat er in de kleine lettertjes staat geschreven bij de definitie van verliefdheid. Want naast vlinders in je buik en de wereld door een roze bril zien, betekent het ook nog twee andere, heel belangrijke dingen: verliefdheid is A; een projectie van jou op de ander en B; gedraagt zich een beetje als een verslaving in je systeem: het is lastig om er weer vanaf te komen, omdat je afhankelijk raakt van het lekkere gevoel wat de ander in je oproept.

Over deze projectie en en verslaving van verliefdheid kun je hier meer lezen.

 

Maar met dat besef ben je nog niet genezen van liefdesverdriet. De volgende drie tips kunnen je helpen om je hart te helen, zodat je het weer open kunt zetten voor de toekomst.

1. Geef het tijd

Veel tijd. Een open wond is ook niet binnen een dag genezen. Je lichaam heeft tijd nodig om nieuwe huid te genereren. Je zal het litteken misschien wel altijd blijven zien, maar het zal uiteindelijk geen pijn meer doen.


2. Schrijf het uit je hoofd

In geval van ‘Ik heb geen tijd, ik wil NU geen verdriet meer voelen!’, is er ook iets wat je nu gelijk kunt doen. Pak pen en papier en schrijf alles op. Schrijven helpt. Je hoofd is momenteel een donkere plek waarin pijnlijke gedachten je in eindeloze rondjes tergen, zoals hamsters in een hamsterwiel.

Haal het allemaal uit je hoofd en schrijf alles op. Hoeveel pijn ze je doet, hoe ze niet lijkt te begrijpen dat zus en zo, hoe ontzettend fantastisch ze is en hoe vreselijk ook. Het helpt je om minder over haar te piekeren en om je chaotische gedachten te ordenen, zodat je je weer kunt bezig houden met andere, belangrijkere dingen.


3. Hou je schrijfsels voor jezelf

Schrijf het van je af, maar NOOIT aan haar. Zelfs als je zeker weet dat dit het definitieve meesterwerk is, waarmee je haar voor eens en altijd duidelijk maakt hoe het werkelijk zit tussen jullie en haar van gedachten zal doen veranderen. Doe het niet.

Een brief dient enkel om je eigen verwerkingsproces te verlichten. Daar heeft zij helemaal niks mee te maken en het is ook niet haar verantwoordelijkheid om jouw hart te verlichten. Dat moet je zonder haar doen. Maar gelukkig heb je je vrienden en familie. Deel het met hen als je een klankbord zoekt.

 

Naast deze drie tips, bestaan nog andere, betere manieren om te genezen van liefdesverdriet. Je kunt zelfs fantastische relaties opbouwen met je vlam, zonder dat je hart er aan onderdoor gaat. Daarover schrijf ik volgende week. Om die les te kunnen ontvangen van me, laat dan hier je e-mail adres achter. Dan geef ik je gelijk de ‘Comfort zone challenge’ erbij: een hands-on training in de vorm van een e-book om socialer te worden met leuke mensen in alledaagse situaties.

Heb jij een onmogelijke liefde?

Heb jij liefdesverdriet? Blijf er niet in je eentje mee zitten. Deel het met me in de reacties, dan help ik je direct.

 

Als je gewoon een vriendin wilt

Liefdesverdriet? Hell no! Als je gewoon graag een vriendin wilt, liever vandaag dan morgen, let goed op, want deze week geef ik weer de training ‘Zo krijg je een vriendin’ in Amsterdam. En dankzij de feedback van de vorige keren dat ik deze training gaf, is deze nog weer beter dan de vorige keren. Met verschillende oefeningen leer je stap voor stap om je vrijgezellenbestaan achter je te laten en in te ruilen voor die fantastische meid die iedere dag zo ontzettend blij is om jou weer te zien. Hier vind je alle informatie.

Schrijf je snel in, dat kan hier.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search