3 Conversatiekillers met vrouwen

‘Nou, en dan knoop je gewoon een praatje aan.’ Zeggen ze wel eens. Maar wat moet je zeggen dan? Als jij een hoge drempel voelt om te praten met leuke vrouwen, dan zit je waarschijnlijk vooral jezelf behoorlijk in de weg. Bijvoorbeeld met de gedachten: hoe moet ik indruk maken op haar? Wat als zij mij een creep vindt? Ik deel met jou de drie grootste conversatiekillers en hoe je deze blokkades eigenhandig kunt omdraaien in oprecht leuke, open gesprekken met vrouwen die je voorheen niet eens durfde aan te spreken. 

 

Tja, praten met vrouwen… Misschien praat jij elke dag met vrouwen, geen probleem. Je collega’s, de dame van de helpdesk, de buurvrouw met de hond, je docent, je moeder… Anders wordt het wanneer je die ene, hele leuke vrouw wilt aanspreken. Wat dan?! Ik heb 3 tips voor je, zodat praten met juist die ene bijzondere vrouw gemakkelijk wordt voor je. 

 

Conversatiekiller 1: Indruk proberen te maken

Als je ‘gewoon’ een praatje aan wil knopen zul je soms merken dat je opeens ontzettend drempelvrees krijgt. Geen idee wat je moet zeggen en hoe je het moet brengen. Je voelt dat er druk op de situatie staat. Je moet toch op de één of andere manier een goede indruk op haar maken. 

Vraag: is dat zo? Kort antwoord: nee dat is onzin. Gelukkig maar. Ook de vrouwen die in jouw ogen heel bijzonder zijn, zitten er niet op te wachten dat er ineens een man uit de lucht komt vallen die indruk op hen probeert te maken. Vergeet dat. Weet je wat hele bijzondere vrouwen en hele gewone vrouwen en mensen in het algemeen eigenlijk wél leuk vinden? Als ze echt gehoord en gezien worden. Aandacht krijgen, op een prettige manier. 

Hoe doe je dat? Zet je zelfbewustzijn opzij en wees oprecht nieuwsgierig. Wat is het verhaal achter het steentje dat ze om haar nek draagt? Waarom is ze nu op deze plek, hier met jou? Wat is er bijzonder in haar leven vandaag? 

 

Conversatiekiller 2: Proberen om vooral geen creep te zijn

Tuurlijk ben jij geen creep. Maar zij kan dat anders zien. Heb jij daar eigenlijk wel invloed op? Ja. Dat heb je grotendeels. Creepyness zit ‘m in je intentie die afwijkt van je gedrag. Vrouwen hebben het meteen door als je je extra vriendelijk gedraagt tegen hen om hen vooral niet af te schrikken. Ze hebben er een neus voor als je met je goeie gedrag eigenlijk iets komt halen, zij het aandacht (positief of negatief) of bevestiging (‘good boy!’). Het is een onwaarachtige manier van benaderen. En die voelt heel yuk voor de ontvanger ervan. 

Hier kun je dus twee dingen doen: breng je gedrag in overeenstemming met je intentie en wees eerlijk over wat je komt halen: ‘Hallo. Kun jij mij bevestigen en zeggen dat ik geen creep ben? Bedankt’. Of… breng je intentie in overeenstemming met je gedag en kom iets van waarde brengen in plaats van halen. De keus is aan jou. 

 

Conversatiekiller 3: Proberen om geen creep te zijn in tijden van metoo

Hoe zit het dan als vrouwen je bij voorbaat al niet vertrouwen? Alleen omdat mannen de laatste tijd zo negatief in het nieuws zijn? Hoe knoop je in godsnaam nog een onschuldig praatje aan in deze ingewikkelde tijden?

Ik zie het anders. Hier heb je zomaar een geweldig actueel gespreksonderwerp, waar ze zeker haar gedachten over zal hebben. 

Oei! Is dit onderwerp geen mijnenveld? Niet als je OMA thuis laat: val haar niet in de rede met je eigen Oordeel. Maar luister. Val haar niet in de rede met jouw eigen Mening. Maar luister. En ga haar vooral geen Advies geven. Luister. Eigenlijk is het heel simpel. Gaat het over metoo? Hou gewoon je mond en luister. De meeste vrouwen zijn (helaas) ervaringsdeskundige op dit gebied en je kunt veel van hen leren. 

Fijn natuurlijk als je van jezelf stil bent en je sowieso niet zoveel te zeggen hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat zij over dit gevoelige onderwerp met jou wilt praten? Het vereist nogal wat wederzijds vertrouwen en moed. En laat dat nou twee super-aantrekkelijke eigenschappen zijn. Moedig haar aan door goede (niet-oordelende) open vragen te stellen, zoals: ‘Wat doet het met jou, al die vreselijke verhalen over misbruik etc…?’ En door haar te bedanken: ‘Dankjewel voor het delen. Ik heb jou gehoord’. Zo creëer je een veilige, open en diepgaande connectie in een gesprek. 

Deze conversatiekillers zijn nog maar het topje van de ijsberg van alle mogelijke afknappers waar je in ‘gewoon zomaar een praatje’ je neus aan kan stoten. Ik ben er van overtuigd, dat je elke mogelijke afknapper kunt omdraaien in je voordeel, net zoals ik hierboven heb gedeeld met je. 

 

Workshop ‘Echte gesprekken met leuke vrouwen’
Maandagavond 28 februari

Wil jij weten hoe? Kom dan sowieso naar mijn workshop: ‘Echte gesprekken met leuke vrouwen. Wat?! Ben ik nu opeens een pick-up type geworden? Ik dacht het niet! Dit gaat namelijk niet over pick-up lines. Dit gaat niet over vrouwen manipuleren en misleiden. Waar het wel over gaat is het echte werk: een diepere connectie maken. Het soort connectie dat jou uiteindelijk een relatie oplevert. Niet met snelle trucjes, maar door waarachtig te zijn. 

Wat je gaat leren van mij:

Overwin je toenaderingsangst;

De 10 grootste conversatie-afknappers voor vrouwen;

Van ‘hallo’ naar enthousiaste JA in 5 stappen;

Hoe je een date regelt in één gesprek;

De 10 gespreksonderwerpen die zij onweerstaanbaar vindt;

Een hechte connectie maken in een gesprek;

Hoe je consent gebruikt om te flirten;

De volgende stap om door te pakken naar een echte relatie

 

Let op! Deze online workshop helemaal gratis, maar is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

 

Showing 2 comments
 • danny
  Beantwoorden

  Hallo Klazien

  Het vervelende is net: je ziet die ene en je krijgt die vlinders in je buik, krijgt een hele serotine opstoot waardoor je van de kaart bent. Er is op dat moment een heel chemisch proces in je brein bezig dat je moeilijk onder controle krijgt. En dan ja, dan sta je daar, helemaal van slag en kan je eigenlijk heel moeilijk nadenken, en zeker niet in staat zijn om die emoties opzij te zetten, rationeel te handelen en een normaal gesprek aan te knopen. Ik denk dat vele lezers dit wel zullen herkennen (ik inclusief). En om eerlijk te zijn, juist omdat dit zo overweldigend is, kan het ons net in de weg staan. Hoe moet je dit gaan negeren want het is net als we eraan toegeven dat we net awkward gaan doen, handelen en praten, en misschien als creepy gaan worden bevonden.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede vraag Danny: ‘hoe moet je je angst negeren?’ Je hebt het over hele normale toenaderingsangst, die in je lichaam precies hetzelfde werkt als de angst voor spinnen, hoogtes, of wat dan ook. Dus, hoe negeer je die? Antwoord: niet. Zodra je de angst negeert, wordt deze erger en neemt het je leven over. Mijn advies: doorvoel de angst juist helemaal. Hoe voelt deze? Waar zit deze in je lichaam? Voor welke gevolgen ben je bang? Voel het maar helemaal, precies zoals het zich aandient. En daarna ga je precies datgene doen waar je zo bang voor was. Dit mantra werkt goed voor mij: feel the fear and do it anyway. Vooral het voelen van de angst is een essentieel onderdeel om te kunnen doen wat je zo vreest. Niet makkelijk. Maar zo verschrikkelijk belonend.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search